– Blir større enn OL på Lillehammer

Ordfører i Nordkapp kommune tror sykkelrittet Arctic Race of Norway blir større enn OL på Lillehammer.

THor Hushovd vinner i Harstad
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

I går hadde næringslivet, Nordkapp kommune og ledelsen i Arctic Race et møte der de diskuterte utfordringene knyttet til å arrangere en av etappene under årets ritt.

Over 150 TV-kanaler verden over skal sende direkte fra rittet.

Foreløpig vet ordføreren ikke hvordan man skal ta imot de flere tusen besøkende til kommunen.

– Vi er litt overveldet. Fordi det er en enorm oppgave og utfordring, men utrolig spennende, sier Hansen.

Arctic Race på Nordkapp

Her jubler Ordfører i Nordkapp kommune, Kristina Hansen (midten), sammen med Dag Otto Lauritzen, da det ble klart at Arctic Race of Norway starter på Nordkapp.

Foto: Hilde Wøhni Joakimsen

Kommer flere tusen mennesker

Selv om mye ennå ikke er klart, ser Hansen likevel flere grep som må gjøres før byen er klar til det store arrangementet.

Muligens må hele byen stenges av. Hun forteller også at det kan komme alt fra noen tusen til 20.000 mennesker til Nordkapp.

– Vi er jo en reiselivskommune, så vi er jo vant til å være vertskap for mange, men kanskje ikke så mange som det kan bli under Arctic Race.

– Hvor stort kan det bli da?

– Det kommer til å bli større enn OL på Lillehammer, hvis det ikke er det allerede. Allerede i fjor nærmet rittet seg størrelsen på VM på ski i Oslo 2011. Dette er enormt, sykkelsporten har en enorm interesse verden over.

– Staten må på banen

Hansen mener sykkelrittet har en stor markedsføringsverdi, både for landsdelen og Norge, og det er på sin plass at staten blir med på et spleiselag.

– Det har vært et ønske hele tiden fra ildsjelene i Artic Race. Nå er fylkeskommunen inne med penger for å gjøre dette mulig. Jeg mener at de allerede i fjor viste at dette arrangementet har stort potensial.

Nordkapp

Nordkapplatået

Foto: Inghild Eriksen/NRK