NRK Meny
Normal

– Blir kult å bli gjenkjent

Torsdag starter serien «Villmarksbarna» med Narve (4), Runa (8), Ida (11) og Guro (14) i hovedrollene.

Ny serie på NRK super!

Familien Kremping-Anundsen fra Alta står bak den nye serien. Foto: Lars Haukanes Kremping/TMM

– Jeg tenker at dette kan bety noe for andre og at det kan være en inspirasjon til å komme seg ut. Så ønsker vi å lage barne-tv som også voksne kan se på og vise hvor fint det er å være på tur og hvor enkelt det er. Det er opplevelse, fysiske utfordringer, og mestringsfølelse. Naturen fortjener all oppmerksomhet den kan få. Så vil jeg også slå et slag for familieturen. Det handler ikke om gutta på tur, eller jenteturer. Det er fint det også, men jeg vil slå et slag for familieturene, sier Lars Haukanes Kremping.

Familien Kremping-Anundsen fra Alta står bak den nye serien, som skal gå på NRK Super.

Ny serie på NRK

Villmarksbarna

Villmarksbarna starter på NRK på torsdag.

Foto: Lars Haukanes Kremping/TMM

Gjennom åtte programmer, som hver varer i 12 minutter, får seerne bli med på leting etter brunbjørn i Pasvik, overnatting i fangsthytter på Svalbard og i snøhuler på Finnmarksvidda, rypejakt, fuglekikking i Loppa og mye mer.

Han sier at den velkjente dørstokkmila fortsatt er en utfordring.

– Det er hovedutfordringen for oss foreldre. Det å orke å pakke, styre, handle inn klær, soveposer. Det er arbeid, men jeg har aldri i mitt liv angret på en tur. Det handler om å prioritere, og noen ganger må man være litt kynisk å si at man skal prioritere familieturen foran fotballarrangement eller noe slikt, sier han.

– Mange fine naturopplevelser

Ida Kremping

Ida Kremping fanger fisk på fjellet.

Foto: Lars Haukanes Kremping/TMM

Også søstrene Runa og Ida gleder seg til å få vist fram serien.

Runa (8) tror mange vil dra nytte av å se serien.

– De kan lære at det er fint å være på tur og de kan lære om naturen. Når de ser at det er artig, så blir de kanskje mer inspirert til å gå mer på tur, sier hun.

– Tror dere det blir greit å være på TV?

– Det er kult at vi kan vise de fine naturopplevelsene vi har hatt. Jeg tror vi kommer til å bli gjenkjent, men jeg tror ikke vi blir kjendiser slik som sånne sangere. Men kanskje vi blir gjenkjent. Det synes jeg er litt kult, sier Ida.

– Men hva har vært kjekkest med å lage serien?

– Det har vært mange fine opplevelser. Det kjekkeste var å se så mye forskjellig landskap og forskjellige dyr, sier hun.