NRK Meny
Normal

– Bittert BlackSheeps-brudd

Foreldrene til ungdommene som er ute av bandet skal ha kontaktet advokat.

The BlackSheeps backstage på Storås 2009

Alexander Toyryguin, Viktoria Eriksen, Emilie Nilsen og Agnete Johnsen backstage på Storås i 2009.

Foto: Marius Hjeldnes / NRK

Det er en bitter foreldrestrid bak bruddet i The BlackSheeps, skriver VG torsdag.

Bassist Alexander Touryguin og trommelsager Viktoria Eriksen er erstattet med nye musikere, og nå vurderer foreldrene til de to ifølge VG å sette advokat på saken. Ikke fordi de er kastet ut av bandet, men fordi foreldrene ikke har blitt informert.

– Det vi reagerer på er måten det har skjedd på. Medlemmene er fortsatt umyndige, og det er ikke bare å ringe eller sende en mail og fortelle at de ikke lenger er med i bandet. Foreldrene må også kontaktes. Vi har lagt våre sommerplaner opp etter Alexanders turnéprogram, sier Alexanders mor, Elena Touryguina.

Bekrefter brudd

Spekulasjoner om en splittelse i bandet har versert siden det ble kjent at bandet skulle opptre på et MGP-arrangement uten de to for knappe to uker siden.

I dagens utgave av Ságat bekrefter Emelies far Oddleif Nilsen at to nye musikere er på plass i bandet – og at Viktoria og Alexander er ute av bandet.

Ifølge Nilsen er bruddet noe bandmedlemmene selv har bestemt.

– Som foreldre blander vi oss ikke inn i bandets sammensetning. Vi respekterer deres beslutning og støtter dem i det.

Skal ha kontaktet advokat

Foreldrene til Alexander og Viktoria er ifølge VG nå i kontakt med en advokat. De ønsker å forhindre at de to gjenværende medlemmene skal fortsette å bruke bandnavnet The BlackSheeps.

De ønsker heller ikke at den nye gruppen skal få opptre med tidligere utgitt materiale, inkludert hitlåtene « Oro jaeska beana» og «Edwin».

Interne uenigheter

Foreldrene til de andre bandmedlemmene ønsker ikke å kommentere saken. Men det gjør Stein Vanebo, rådgiver i bandets plateselskap. Han bekrefter at et bandbrudd har ligget i lufta de siste par månedene som følge av interne uenigheter om bandets fremtid.

– I et band vil det alltid være bevegelser, uenigheter om fremtid og kunstneriske motsetning. Det er kjemien, på godt og vondt.

– Foreldre får vite det fra ungdommene

Han forteller at beslutning om bruddet ble kommunisert mellom bandmedlemmene.

– Foreldre får vite slike ting fra ungdommene, det er jo slik det skal være, og jeg er periodisk informert av foreldrekontaktene underveis. Vi må ta ungdommene på alvor og lar dem bestemme slike ting.

– Alle kan spille låtene

Han kjenner ikke til noen økonomisk strid, og ser ikke for seg at bandet må slutte å spille tidligere utgitt materiale.

– Alle, inklusive du og jeg, kan spille BlackSheeps sine låter live. Det er ingen regler som hindrer det, mener Vanebo.