NRK Meny
Normal

Her blåser bilistene i fartsgrensa

Bilister i Harstad tar for lite hensyn til anleggsarbeidene i Samakrysset. Det mener Tor Gunnar Olsen i Statens vegvesen.

Kanebogenkrysset i Harstad

Statens vegvesen opplever at bilistene i Harstad ikke tar hensyn til grensa på 30 kilometer i timen i Samakrysset på riksvei 83.

Foto: Martin Mortensen/NRK

Siden i fjor sommer har vegvesenet arbeidet i Kanebogenkrysset i innfartsåren fra sørsiden av byen.

Nå har de godt i gang med arbeidet i Samakrysset, i nordenden av Harstad, i forbindelse med ny tunnel mellom Seljestad og Sama.

Fartsgrensa her er satt ned til 30 kilometer i timen, men Tor Gunnar Olsen, byggeleder i Statens vegvesen, sier at mange ikke tar hensyn til det.

– Mange bilister kjører dessverre langt over 30 kilometer i timen, noe som kan føre til farlige situasjoner for de som arbeider med vegprosjektet og myke trafikkanter. Vi oppfordrer derfor trafikantene til å respektere skiltingen. Hvis ikke, må vi kanskje ty til andre, fysiske tiltak for å få ned farten, som innsnevring av kjørebanen og fartsdumper. Det kan også være aktuelt å få politiet til å ha kontroller i området, sier han til NRK.no.

Kan oppstå farlige situasjoner

Samakrysset er eneste innfartsvei til Harstad fra nordsiden av byen.

Olsen forteller at hele 10.000 biler passerer gjennom denne passasjen i døgnet.

– Når bilistene ikke overholder fartsgrensa på 30 kilometer i timen, skaper det problemer for fotgjengerne. Bilistene må være oppmerksomme på at dette også er en skolevei, som skal krysses av mange barn.

Ifølge Olsen har det ikke skjedd noen ulykker her ennå, men han ser ikke bort fra at det skjer hvis ikke folk senker farten.

– Det er selvfølgelig bekymringsfullt at folk ikke klarer å holde fartsgrensa.

Les også: