NRK Meny
Normal

– Både skuffet og forbannet

Men Lars-Gunnar Johnsen (24) aksepterer at han er ferdig i TIL.

Lars-Gunnar Johnsen

Lars-Gunnar Johnsen i aksjon under eliteseriekampen i fotball mellom Viking og Tromsø på Viking stadion i vår. Nå er 24-åringen ferdig i TIL.

Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Etter tre sesonger på Alfheim er det slutt for Lars-Gunnar Johnsen i Tromsø IL. På et møte i dag fikk senjaværingen beskjed om at TIL ikke ønsker å forlenge kontrakten.

– Sånn er fotballen. TIL har gjort sitt valg. Og det kan jeg være uenig i, men samtidig bare akseptere.

– Er du veldig skuffet over denne beskjeden?

– Ja, det er klart at man er både skuffet og forbannet. Men som sagt – jeg aksepterer deres valg. Og er ikke interessert i å gå i noen lang debatt i media. Vi hadde en fin prat jeg og Svein-Morten (Johansen, sportssjef - red. snm.). Og det var helt OK, sier Johnsen til NRK.

Han er dog kritisk til det han omtaler som «manglende dialog og kommunikasjon» nå i høst når både spiller og klubb visste at han var på utgående kontrakt.

Måtte avvente til etter Glimt-kampen

Sportssjef Svein-Morten Johansen i TIL var den som ga Johnsen bekskjeden i dag.Han svarer slik på kritikken fra Johnsen.

– Det vil alltid være slik at man kunne vært tidligere ute, også i denne saken. Men hovedårsaken til at ting dro ut her, var at vår divisjonsstatus ikke var klar før etter Glimt-kampen 1. november. Ikke lenge etter det hadde vi en prat med Lars-Gunnar, sier Johansen - og fortsetter:

Lars-Gunnar Johnsen

Lars-Gunnar Johnsen leverte en sterk vinter, men så ødela en lyskeskade hele sesongen for 24-åringen. Her på La Manga.

Foto: Gunnar Grindstein / NRK

– Vi hadde en god prat. Vi ser slett ikke bort i fra at Lars-Gunnar blir TIL-spiller senere, hvis han virkelig vil. Men Lars-Gunnar har ikke spilt så mange kamper for oss de tre årene han har vært her. Han trenger å spille kamper uke etter uke nå. Og vi trenger en litt annen type spiller en det han representerer, sier Svein-Morten Johansen.

Tilbake til TUIL?

Hvor Lars-Gunnar Johnsen fortsetter karrieren, vet han ennå ikke.

– Per dags dato har jeg ingen tilbud fra noen, sier Johnsen, som skal bli pappa for første gang i 2016. Han er samboer med Sara Johansen, Fløya-spiller, og søster til TIL-spiller Jonas Johansen.

– Er TUIL det mest nærliggende?

Klart Tromsdalen er et alternativ, det har jeg vært ganske klar på at de er. Uansett klubb vil de få en veldig motivert og sulten spiller som fortsatt ønsker å utvikle seg, sier Lars-Gunnar Johnsen.

Lars-Gunnar Johnsen startet ni seriekamper for TIL i sine tre sesonger på Alfheim.

PS! Remi Johansens framtid i TIL er ikke avklart, men vil trolig blir det i løpet av de nærmeste dagene.