NRK Meny
Normal

– Til Troms Krafts beste at styret trekker seg

Byrådsleder i Tromsø, Øyvind Hilmarsen, mener det er ansvarlig av Troms Kraft-styret å trekke seg.

Byrådslederen om styret i Troms Kraft.

Øyvind Hilmarsen om at styret i Troms Kraft trekker seg. FOTO: Jørn Inge Johansen.

Styreleder i Troms Kraft, Odd Roger Enoksen, og administrerende direktør Semming Semmingsen innkalte torsdag formiddag til pressekonferanse hvor styret kunngjorde at de stiller sine plasser til disposisjon.

Bakgrunnen var at selskapet har blitt gransket, og tirsdag ble en rapport presentert som inneholdt svært sterk kritikk av selskapet.

– Til det beste

– Vi stiller våre plasser til disposisjon. Men dagens styre blir sittende til et nytt blir valgt senere i høst. Vi ser det som viktig å holde ro, derfor gjør vi dette, sa Enoksen.

Tromsø kommune eier 40 prosent av selskapet, og Troms fylkeskommune 60 prosent.

Byrådsleder i Tromsø, Øyvind Hilmarsen, sier at styrets valg er til selskapets beste.

Semming Semmingsen og Odd Roger Enoksen

Administrerende direktør i Troms Kraft, Semming Semmingsen, og styreleder, Odd Roger Enoksen på pressekonferansen torsdag.

Foto: Are Kristoffersen, NRK / NRK

– Må se fremover

– Hvis man har selskapets beste i tankene er det ansvarlig av styret å stille sine plasser til disposisjon, sier Hilmarsen til NRK.

– Var det andre utveier?

– Det får være opp til andre å bedømme. Jeg tar til etterretning at hele styret har stilt plassene sine til disposisjon, og jobber videre ut fra det.

Tromsø kommune, som eier 40 prosent av selskapet, har tidligere uttrykt mistillit til styret i Troms Kraft. Nå vil Hilmarsen se fremover.

– Gjenopprette tillit

– Vi må trekke lærdom av granskinga, og få selskapet til å tjene penger igjen, sier byrådslederen, som også vil jobbe for å gjenreise tilliten til Troms Kraft.

– Det vil være langsiktig jobbing, sier han.

Under pressekonferansen onsdag understreket styreleder Odd Roger Enoksen at styret to ganger har fått fornyet tillit fra bedriftsforsamlingen, men at styret ønsker å legge til rette for det videre arbeidet med å rette opp omdømmet til Troms Kraft.

– Jeg ser ingen grunn til at vi skal kaste kortene nå, det ville sette selskapet i en vanskelig situasjon. Styret vil derfor jobbe framover til det er valgt et nytt styre, sa Enoksen.

Det var høsten 2011 at Troms Kraft avdekket det de mente var en omfattende regnskapsmanipulasjon i deres svenske datterselskap Kraft og Kultur.

Det førte til at selskapet i fjor måtte gå inn med nesten 2 milliarder kroner i en redningspakke for selskapet.

Rapporten fastslo blant annet at tapet kunne vært unngått.