NRK Meny
Normal

Premiere på "Mammon":– Aldri vært så spent i hele mitt liv

1. januar er det premiere på NRKs storsatsing, "Mammon". Regien for det hele har Cecilie Mosli fra Malangen.

Krimthtilleren «Mammon»

'Mammon' har premiere på NRK første nyttårsdag. Serien strekker seg over seks episoder, men allerede er arbeidet i gang med sesong to.

Foto: NRK

– Det er som å gå gravid i flere år, og vite at i morgen skjer det. Jeg har aldri vært så spent i hele mitt liv. Samtidig gleder jeg meg enormt til å vise hele Norge hva jeg har jobbet med døgnet rundt i så mange år, sier Cecilie Mosli.

Første nyttårsdag er det premiere på "Mammon". NRKs storsatsing om journalisten Peter, spilt av Jon Øigarden, som får et tips fra en anonym kilde om en finansskandale. De knusende bevisene gjelder hans egen bror, direktør i et av Norges største selskaper.

Cecilie Mosli

Regissør Cecilie Mosli beskriver 'Mammon' som en mørk konspirasjonstriller.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Serien har blant annet bitt sammenlignet med de danske suksessene "Broen" og "Forbrytelsen".

– Det er hyggelig at "Mammon" blir sammenlignet med de seriene. Skal jeg trekke frem noen elementer som kan ligne, så er det at alle seriene er ambisiøse når det kommer til troverdighet. I tillegg er alle disse seriene mørke og nordiske, sier Mosli.

Skurken ble holdt hemmelig

Under innspillingen av "Mammon" ble avsløringene om hvem som er skurken holdt hemmelig, også for skuespillerne.

– Det var en veldig god idé å holde det hemmelig. Vi oppnådde at alle var litt ekstra på jakt og mistenksomme overfor hverandre. I tillegg var det fantastisk å kunne avsløre for den aktuelle skuespilleren at vedkommende var skurken, helt mot slutten av innspillingen, sier regissøren.

Mosli har lenge jobbet som skuespiller, blant annet i NRK-serien "Orps" og i filmen "Kompani Orheim", som hun var nominert til en Amanda for.

– At jeg ble regissør for "Mammon" var ganske tilfeldig. Noen hadde sett med regissere på radioteateret og syntes jeg hadde noe i møte med skuespillerne. At jeg ble tilbudt denne jobben sjokkerte kanskje meg selv mer enn noen andre, sier hun.

– Men det handler om å fortelle historier, og det er det jeg liker å gjøre, uansett om det er ved å spille dem, skrive dem eller regissere dem.

Klipp fra NRK-spenningsserien Mammon

Gode tilbakemeldinger

Serien har fått gode tilbakemeldinger fra dem som har fått en sniktitt.

Timingen kunne ikke vært bedre; akkurat i det TV-publikumet har begynt å gå lei av geniale, rare og sære kvinneroller på skjermen, kommer norske "Mammon" – en serie som isteden har mørke og komplekse mannsroller i førersetet.

Cecilie Asker, Aftenposten

Aftenposten ga "Mammon" terningkast fem.

I tillegg er den solgt til amerikanske 20th Century Fox, som ønsker å lage sin egen versjon av serien.

Likevel grugleder regissøren seg til i morgen.

– Den gode tilbakemeldingen har vært helt fantastisk. Det er som om noe smelter inni meg når vi får ros for serien. Samtidig har jeg vært et nervevrak den siste tiden. Dette er vinn eller forsvinn for meg som regissør på slike prosjekter, og jeg vet at noen ikke kommer til å like den. Men jeg er så stolt over arbeidet vi har gjort, og gleder meg til å vise det frem, sier Mosli.

Jon Øigaren og Lena Kristin Ellingsen

Jon Øigaren og Lena Kristin Ellingsen spiller i TV-serien 'Mammon'.

Foto: Hege Fagerheim / NRK