NRK Meny
Normal

– Å score første målet i TIL-trøya var et uforglemmelig øyeblikk

Ulrik Yttergård Jenssen (20) sitt vakre 2–0 mål mot Sogndal var hans første scoring i TIL-drakten. Med stjernetreffet fastsatte unggutten sluttresultatet på Alfheim.

iEliteserien fotball 2016. Tromsøs Ulrik Yttergård Jenssen scorer i kampen Tromsø IL- Sogndal på Alfheim Stadion søndag ettermiddag.

Her jubler en meget glad Ulrik Yttergård Jenssen for sin første scoring for TIL.

Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Jeg og Runar (Espejord, red.anm.) spiller en fin vegg på midtbanen der, så var det bare å sette fart mot målet. Jeg tok et touch inn i banen, og så heter det jo at det alltid er ledig i lengste, så da var det bare å plassere ballen der.

Slik beskriver Yttergård Jenssens selv, til NRK, sin meget vakre første scoring ikledd TILs rødhvite drakt.

Etter målet sprintet en ekstatisk Yttergård Jenssen bort for å juble foran supportergruppen «Forza Tromsø».

– Det var helt fantastisk. Det er et uforglemmelig øyeblikk. Det var mitt første mål i TIL-trøyen, og det vil jeg aldri glemme. Det var utrolig stort, sier Ulrik Yttergård Jenssen.

– Har vært et veldig fint tilskudd i garderoben vår

Dagens kamp var kun 20-åringens femte for «Gutan» etter overgangen fra Lyon i sommer. Dagens første målscorer og kaptein Simen Wangberg skryter stort av ungguttens inntreden i TIL-garderoben.

– Ulrik er en veldig god fotballspiller, og en veldig fin person. Han har vært et veldig fint tilskudd i garderoben vår, med sine erfaringer som han har fra Frankrike. Så det har vært veldig bra, sier Wangberg.

Wangberg

Her gratuleres Simen Wangberg av lagkamerater etter å ha satt inn 1–0 scoringen for Tromsø.

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

Fem kamper på rad uten hjemmeseier til to på rad med seier

Før forrige hjemmekamp mot Viking, hvor TIL vant 2-1, hadde ikke «Gutan» vunnet på Alfheim på 5 kamper.

Etter dagens seier mot Sogndal står de altså med to seiere på rad på eget kunstgress.

Wangberg sier de har tatt bestemte grep for å snu trenden.

– Vi har tatt noen grep i forhold til inngangen på kampene. At vi er mer skjerpet fra start, og at vi får det viktige første målet. Rett og slett at vi er med for fult når fløyta blåser i gang. Så synes jeg vi har blitt mer voksent som lag, både borte og hjemme. Vi svinger ikke like mye i prestasjonene som tidligere, sier midtstopperen.

–​ Etter landslagspausen, har dere nå tre viktige hjemmekamper veldig tett, hvor viktig var det å starte denne periode med en seier?

Det var veldig viktig, og ekstremt godt. Som du sier så er det en veldig viktig periode foran oss, så å starte den på denne måten er fint. Nå har vi en kamp på lørdag igjen som også er like viktig, så har vi cupkampen mot Rosenborg neste onsdag som er en liten bonus for oss. Der er vi en liten outsider, og å ønsker å «slå oppover». Så å komme godt i gang føles veldig bra, sier Wangberg.

Laster innhold, vennligst vent..