NRK Meny
Normal

– «Mush» kommer til enormt mange sjanser

Tom Høgli tror Tromsø IL har gjort en meget bra signering i Bakenga.

Bakenga

Mushaga Bakenga jubler etter en av sine scoringer for Rosenborg. Tom Høgli tror «Mush» er en meget god signering for TIL.

Foto: Ned Alley / NTB scanpix

FC København-proff Tom Høgli (33) spilte sammen med Tromsø ILs ferske spiss-signering Mushaga Bakenga (25) i Club Brugge for fire-fem år siden. Og tror TIL har skutt blink her.

– Dette er en veldig bra signering, det er det ingen tvil om. «Mush» har i mine øyne et stort potensial, det han trenger for å få det ut er regelmessig spilletid. Jeg tror det er et godt steg for han nå gå til Tromsø, sier Høgli til NRK.

Herjet sammen med Eidur Gudjohnsen

Han mener TIL får inn en spiss som «alltid» kommer til målsjanser.

– «Mush» er ekspert i å lukte bakrom. Han timer løpene sine enormt bra og kommer til mange sjanser. I tillegg er han er god avslutter, men det kan han selvsagt utvikle enda mer, sier Høgli.

I Belgia ble Bakenga etter hvert leid ut fra Club Brugge til naboklubben Cercle Brugge.

Eidur Gudjohnsen

Den islandske legenden Eidur Gudjohnsen spilte sammen med Bakenga i Cercle Brugge.

Foto: Carl Recine / Reuters

– Der spilte han sammen med Eidur Gudjohnsen før islendingen gikk til Club Brugge. De spilte sinnssykt godt sammen og bøttet inn mål for et lag på nedre halvdel av tabellen, sier Høgli.

Hadde mye kontakt i Belgia

Han er sikker på at Bakenga også vil gli fint inn i TIL-miljøet.

– Vi hadde mye kontakt i Brugge, blant annet har vi feiret julaften sammen. «Mush» er en veldig sosial type, som unner andre suksess og tar vare på familien sin. Og som vil passe fint inn i en klubb som TIL, sier Tom Høgli, som selv er på vei tilbake etter en lårskade. Den har satt han ut av spill i mange uker.

– Å slå opp lårskaden har vært et veldig hardt slag for meg. Jeg måtte virkelig bruke tid på å hente fart igjen. Men nå håper jeg å være klar igjen etter landslagspausen, slutter Tom Høgli.

Spent på om Mushaga Bakenga kan bidra til at han 1. januar returnerer til en eliteserie- eller 1. divisjonsklubb ...