NRK Meny
Normal

– 10 mil er hårreisende, men jeg skal klare det

Marianne utfordrer seg selv og andre til å komme i form til sommeren. Tar du utfordringa?

Marianne Bjørnflaten Ytterstad

Marianne Bjørnflaten Ytterstad utfordrer seg selv og andre til å løpe, sykle eller svømme 10 mil i løpet av juni måned.

Foto: Privat

Marianne Bjørnflaten Ytterstad (25) fra Tromsø sluntrer som mange andre litt for lett unna trening. Derfor har hun nå utfordra seg selv og alle andre til å bevege seg 10 mil i løpet av juni måned.

– Jeg var med på et Facebook-arrangement i mai med utspring i København, der målet var å bevege seg 10 mil. Men jeg kom bare halvveis. Derfor tenkte jeg at jeg kunne starte noe tilsvarende her i Tromsø.

#10milijuni

Hun oppretta derfor arrangementet "10 mil i juni", og inviterte en del venner til å være med. Vennene inviterte videre, og så var de i gang. I løpet av noen få dager hadde 70 personer meldt seg på prosjektet. Nå gjør hun arrangementet offentlig på Facebook, slik at alle kan hive seg med.

– Det er enklere å motivere seg når man er flere. Vi legger ut bilder og oppildner hverandre til innsats. For meg er 10 mil med løping på en måned hårreisende mye, men nå har jeg nesten ikke noe valg, sier Ytterstad, som poengterer at man ikke trenger å løpe. Turgåing, sykling eller svømming godkjennes også.

Overvinner dørstokkmila

Camilla Stenhaug-Bendiksen

Camilla Stenhaug-Bendiksen gikk på snørra i gjørma på tur ned fra Kjølen.

Foto: Privat

Camilla Stenhaug-Bendiksen fikk invitasjon til prosjektet via en felles bekjent av initiativtakeren. Hun har allerede vært ute på flere turer.

– Jeg har fire barn, så det gjelder å finne ledig tid til trening. Å være med på slike ting som dette hjelper meg å overvinne dørstokkmila. Her om dagen tok jeg meg en tur opp til Kjølen. Det hølja ned, så jeg gikk på snørra på tur ned. Uten et slikt prosjekt som dette spørs det om jeg hadde drista meg ut i et slikt vær, sier Stenhaug-Bendiksen.

Her kan du melde deg på 10 mil i juni på Facebook