NRK Meny
Normal

87,2 millioner til veisatsing i Troms

Regjeringa gir 82, 7 millioner kroner ekstra til fylkesveiene i Troms.

Per Willy Amundsen

Statssekretær Per-Willy Amundsen fortalte i dag under hans besøk i Harstad at det blir 82,7 millioner til fylkesveiene i Troms.

Foto: Nils Mehren / NRK

Det ble klart under fremlegginga av statsbudsjettet i dag.

– Fylkeskommunen får dermed et handlingsrom til å gå i gang med prosjekter som ligger på vent, og det må bety at Langsund- og Bjarkøyforbindelsene nå må realiseres, sier statssekretær i Kommunal- og regionaldepartementet Per-Willy Amundsen.

Den nye regjeringen legger 780 millioner ekstra på bordet til fylkesvei. Troms sin andel av de friske midlene til vei er på 82,7 millioner kroner, noe som tilsier 11 prosent av kaka.

Bjarkøy- og Langsund skal realiseres

– Dette er penger som er innrettet mot fylkesvei. Da forventer vi at prosjekter som nå er satt på vent vil bli realisert, sier Amundsen.

Fylkesrådet i Troms har tidligere varslet at Bjarkøy- og Langsundforbindelsen skal settes på vent igjen for å spare penger. Nå kan det se ut som at de likevel vil bli realisert, skal man tro Amundsen.

– Vi skal ikke gripe inn i den politiske prosessen i Troms fylkeskommune eller overkjøre noen. Men midlene må ses på tydelig signal på at dette lar seg gjøre, sier han.

– Mer asfalt og tunnelsikring

Regjeringen har også økt bevilgningen til riksvegformål med 1,4 milliard kroner i tilleggsforslaget til statsbudsjett. Selv om disse pengene er foreløpig ikke fordelt på regioner eller strekninger, er regionvegsjef i nord Torbjørn Naimak forhåpningsfull.

– Vi er spesielt glad for at bevilgningen til drift og vedlikehold har økt med 400 millioner og at dekkelegging og tunnelsikring skal prioriteres. Det samsvarer veldig godt med de behovene vi har i Nord-Norge, sier Torbjørn Naimak.

Naimak ser også lyst på at stordelen av investeringsposten går til fornying, med hovedfokus på rehabilitering av tunneler.

– Dette gjør det mulig å rehabilitere flere av tunnelene våre, sier Naimak i en pressemelding.