745.000 fikk med seg Brøyte-Hans

Brøytesjåfør Hans Josefsen fra TV-serien «Brøyt i vei» er overveldet over de gode seertallene.

Hans brøyt

Hans Josefsen er en av sjåførene du blir kjent med i den nye brøyteserien.

Foto: Tor Even Mathisen

Den nye NRK-serien «Brøyt i vei», som hadde TV-premiere 30. desember, oppnådde veldig gode seertall.

Hele 745.000 personer fikk med seg den første av seks episoder i beste sendetid på NRK1, noe som var en markedsandel på nærmere 50 prosent.

På lista over de 20 mest sette TV-programmene i jule- og nyttårshøytiden kom «Brøyt i vei» på en respektabel 11. plass.

Serien følger livet til brøytesjåfører på værharde veistrekninger i Finnmark, og en av dem TV-seerne fikk stiftet bekjentskap med var Hans Josefsen fra Brenna i Porsanger.

Bli med dit hvor vinteren er lengst og avstandene størst. I snøføyk og storm fører brøytemannskapene en evig kamp mot naturkreftene. Uten dem stopper Finnmark. Stein Eivind, Lena og Hans har tatt utfordringen, på hver sin fjellovergang - for dem er veien målet. Norsk dokumentarserie (1:6).

Se første episode av «Brøyt i vei».

Overveldet

– Er det 745.000 som har sett første episode av «Brøyt i vei»? Herregud, er det mulig, utbryter Hans Josefsen da han blir presenterte seertallene.

Han er overveldet over de gode tallene.

– Dette er så stort, jeg hadde aldri trodd at tallene skulle bli så gode. Jeg har fått så fine tilbakemeldinger på serien, både fra folk jeg kjenner og helt ukjente. Dette går rett i hjertet på meg. Jeg er overveldet, sier Hans, fra den lille bygda Brenna.

Send oss ditt måke- eller brøytebilde!

Nytt liv

Livet til brøytesjåføren har tatt en ny vending etter at han sa ja til å bli med i serien.

– Siden NRK startet opptakene har jeg fått mange nye venner – både i NRK og utenom. Hvis dere ser på Facebook-siden min, så har jeg blant annet fått en ny venn i en svenske som heter Stefan. Han er fra selveste Stor-Stockholm, og vi møttes på Ifjordfjellet i sommer. Han skryter av serien og av vårt vennskap. Jeg blir så glad av alt dette, sier Hans.

Les mer om «Brøyt i vei».

Mas om kvinnfolk

Da NRK fikk tak i ham torsdag hadde han jobbet nattevakt, og var derfor både trøtt og sliten. Men mest var han overveldet og fornøyd. I avisa Finnmark Dagblad uttalte den single Hans nylig at han muligens håpet det ble fart på damefronten nå.

– Hehe, nå må dere slutte å mase om kvinnfolk. Det har ikke tatt av ennå, men hvem vet. Det kommer jo en ny episode på mandag, sier han.

God nordlysjakt

En annen TV-serie fra Troms og Finnmark som gjør det godt er «Jakten på nordlyset». Andre episode, som ble sendt rett før premieren på «Brøyt i vei», hadde 640.000 seere. Til sammen hadde de to episodene 1,2 millioner seere.

Redaksjonssjef Beate Hårstad Jensen i NRK Troms og Finnmark er godt fornøyd med mottakelsen på begge seriene. Hun viser til at «Brøyt i vei» også har over 130.000 visninger på nett-TV.

– «Brøyt i vei» har fått en veldig god start, og det synes vi er fint, for vi har gledet oss til å dele denne serien. Vi har lagd den fordi vi har tro på at disse historiene er noe folk vil like, og da er det hyggelig med god mottakelse, sier Jensen.

Nå er hun spent på de fem neste episodene.

– Jeg håper folk henger med, for det kommer fantastiske bilder fra Finnmark og gode historier som både inspirerer og beveger. Det er viktig med slike historier fra nord, sier hun, og viser til begge seriene.

Norsk dokumentar. Hvor magisk kan Nordlyset være? Den internasjonalt kjente nordlysjegeren, Ole Christian Salomonsen, tar oss med i jakten på det ultimate nordlysbildet. Opplev helt unike nordlysbilder som aldri før har vært fanget på film. (1:2)

Se første episode av «Jakten på nordlyset».