NRK Meny
Normal

32 år som pensjonatvertinne for firbeinte

I vakre omgivelser, med grønne gressletter og skogområder, et par kilometer fra kommunesenteret Evenskjer i Skånland kommune, ligger Sør-Troms hunde- og kattepensjonat.

Hva gjør hunden når du er på ferie. Hundepensjonatene har fullt belegg året rundt

– Nå er det kjempeliv her, det er fullt trøkk, alle 20 rommene er leid ut, sier innehaver Eva Jakobsen, mens det bjeffes fra alle kanter, på grunn av vår tilstedeværelse. Jakobsen har drevet pensjonatet siden 1984.

Kunder fra hele landsdelen

Hund i bur

Hundene trives på feriekoloni på pensjonatet

Foto: Nils Mehren / NRK

Hun forteller at hundene for det meste kommer fra de nærmeste områdene, som Narvik, Harstad, Lofoten og Vesterålen, men det er også kunder fra Bodø i sør, til Alta i nord.

Bakgrunnen for at hun startet opp for 32 år siden, var at de selv hadde behov for et sted å plassere sin egen hund.

– Vi skulle på en ferietur til Sverige, og hadde en Sankt Berhards-hund som vi ikke kunne ta med. Vi kjørte land og strand rundt for å finne et sted å plassere han. Det var da ideen dukket opp. Vi hadde eiendommen og litt kapital, så det var det som gjorde at vi startet opp.

To hunder

Når hundeavdelingen er full, må noen bo på dobbeltrom

Foto: Nils Mehren / NRK

Fasilitetene er det ingen ting å si på, burene er rene og er laget slik at halvparten av rommene inne mens halvparten er ute, så gjestene kan trekke frisk luft.

– I tillegg får de seg en luftetur tre ganger om dagen, sier pensjonatvertinnen, mens hun koser litt med Yolo fra Harstad.

Mye arbeid

For å drive et hunde- og kattepensjonat er mye arbeid, og det blir lite fritid, innrømmer Eva Jakobsen. Det er arbeid fra morgen til kveld. Selv om den normale åpningstiden er fra åtte til åtte, blir det ofte arbeid både tidligere og senere.

– Mange skal reise med første fly, da er de her fem om morgenen, og hvis de kommer tilbake med siste fly, kan klokken bli både ellever og tolv, sier hun.

– Har du noen favoritthunder?

– Nei jeg synes alle hunder er fine, og de er i så godt humør, det smitter også over på meg.