Normal

27 berget etter kajakkulykke: – Uoversiktlig, mørkt og mye bølger

Flere kajakkpadlere kantret og havnet i sjøen mellom Grindøya og Håkøya i Tromsø onsdag kveld. Alle de 27 personene skal nå være gjort rede for, ifølge politiet.

Padler Oddgeir Kristoffersen

Oddgeir Kristoffersen er en av padlerne som ble overrasket av kraftig vind under den årlige padleturen ved Håkøya utenfor Tromsø onsdag kveld.

Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix

– Alle skal være kommet i land, men vi driver opptelling for å være helt sikker siden det er snakk om så mange personer. Vi hadde en god stund én person som var savnet, som vi nå er i kontakt med, sier operasjonsleder Roy Tore Meyer i Troms politidistrikt til NRK rundt klokka 22.30.

I alt 27 personer skal ha vært involvert i kajakkulykken. Pressevakta ved Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) har foreløpig ikke fått melding om personer som er kommet inn til sykehuset.

– Det er ikke meldt om personskade, opplyser Troms politidistrikt.

Padlere i området som NRK har snakket med forteller at det var en del bølger på sjøen, og at kantringen skjedde på vei fra Grindøya til Håkøya. Padlerne ønsker å være anonyme.

Ved Håkøya

Foto: Hans Ludvig Andreassen/NRK.

– Det var uoversiktlig

I regi av Stormgjengen ble det onsdag arrangert en juletrefest for alle padlere utenfor Grindøya tidligere på kvelden.

– Det var så uoversiktlig, mørkt og mye bølger. Vi grupperte oss tre og fire i hver gruppe, og da har man ikke oversikt over alle. Og derfor ble det ringt etter hjem for sikkerhets skyld, forteller Oddgeir Kristoffersen, som er en av de 27 padlerne.

– Da vi padlet ut, var det helt stille. Da vi skulle tilbake, hadde vinden snudd litt. Da ble det mer bølger, legger han til.

– Ble overrasket av heftig vind

Været i området er dårlig, og situasjonen var lenge uavklart.

– Det er snakk om kantring som skjedde da de ble overrasket av heftig vind, opplyser pressevakta ved Hovedredningssentralen Nord-Norge til NRK onsdag kveld.

To redningsskøyter dro til stedet. En båt fra lufthavnvakten, en båt fra Tromsø brann- og redningsetat var også på plass med dykkere.

– Også ambulansehelikopteret er med i redningsaksjonen, bekrefter HRS Nord-Norge.

Politiet fikk melding om ulykken like før klokka 21 onsdag kveld.

Redningsaksjon kajakkulykke Håkøya

Været var dårlig i området under redningsaksjonen.

Foto: Hans Ludvig Andreassen / NRK

NRK oppdaterer saken.