24-åring først i mål etter Senja rundt

Erlend Sundstrøm (24) fra Sjøvegan var først i mål etter Tour de Senjas lengste ritt.

Erlend Sundstrøm

Syklist Erlend Sundstrøm (24) kom først i mål etter Tour de Senjas lengste ritt. Bildet er tatt i en annen anledning hjemme i Salangen.

Foto: ZU4R Sportswear

Totalt var det omtrent 140 syklister som i dag deltok på de forskjellige sykkelrittene som gikk av stabelen i forbindelse med Tour de Senja.

Det mest utfordrende rittet gikk var 134 kilometer langt og gikk Senja rundt. 79 syklister bega seg ut på rittet fra Skaland, via Mefjordvær til Bergsbotn.

Og det ble en spennende avslutning på rittet – Erlend Sundstrøm fra Sjøvegan slo Steinar Rasmussen fra Senja i sluttspurten med bare to sekunder.

Sundstrøm var i mål med tiden 3:36:13, og Rasmussen med 3:36:15.

– Noen år siden sist

Sundstrøm har bodd i Spania de siste årene der han har levd som fulltidssykler.

– Det begynner å bli noen år siden sist jeg syklet på Senja. Det var artig, sier han til NRK.

Tour de Senja er ett av de få rittene han har syklet etter noen måneder med sykdom. Forrige helg tok han også seieren i Tour de Andørja.

– Etter å ha vært syk siden mars syklet jeg ikke ritt før i starten av juli. Jeg har vunnet alle de tre rittene jeg har deltatt på siden da, så jeg kan ikke klage på formen, sier Sundstrøm.

Han forteller at han følte at han hadde kontroll gjennom hele løpet. Han var en av fire som klarte å rive seg løs fra resten i begynnelsen, og holdt seg jevnt i teten gjennom rittet.

– Nå er jeg ganske trøtt og sliten. Det blir ingen større feiring i kveld, men jeg skal dra og spise litt sammen med foreldrene mine.

Tour de Senja

Turrittet startet på Skaland og endte opp i Bergsbotn.

Foto: Anne Kaja Knutsen

Vellykket sykkelfest

– Vi har vært veldig heldig med været. Regnet kom ikke før etter vi var ferdig. Litt vind gjorde at enkelte sleit i enkelte partier i det lange turrittet, men de aller fleste kom i mål. Det er alltid en eller to som bryter av ulike årsaker, sier Wenche Pedersen som er informasjonsansvarlig for Tour de Senja.

Hun forteller at det var mange som møtte opp for å få med seg begivenhetene, slik det tradisjonelt har vært siden første gang Tour de Senja ble arrangert i 2010.