200 barn vil hjelpe Finn Arve å redde planeten

NRK Troms har mottatt overveldende mange søknader til den nye barne-TV-satsingen «Planetpatruljen».

Finn Arve Sørbøe

Komiker Finn Arve Sørbøe skal spille den voksne i «Planetpatruljen».

Foto: Ida Louise Rostad / NRK

– Vi fikk så mange søknader at epostsystemet vårt ikke taklet det, forteller prosjektleder Håvard Gulldahl.

Onsdag starter NRK Troms audition til den nye TV-serien for barn, «Planetpatruljen». Serien fokuserer på miljø og hvordan vi kan ta vare på miljøet. Komiker Finn Arve Sørbøe skal spille en voksen som gjør veldig mye feil, og barna skal sørge for at han til slutt gjør det som er best for planeten vår.

Totalt 200 barn i alderen seks til ti år har søkt for å få være med i serien.

– Det er mange flere enn vi hadde håpet på. Jeg tror det er flere grunner til at vi fikk inn så mange søkere. For det første er det et tema som er veldig aktuelt for både store og små. I tillegg tror jeg mange ønsker å møte å spille sammen med Finn Arve, sier Håvard Gulldahl.

Da epostsystemet kollapset var det flere søkere som fikk beskjed om at søknaden aldri kom frem. Det kan Gulldahl avkrefte. De har fått alle søknadene, og gleder seg til å la barna vise seg frem de kommende dagene.

– Vi er ute etter barn som er trygge på seg selv og som kan passe for jobben. Vi vil at de skal komme som de er, sier Gulldahl, som ikke kan røpe mer om hva barna skal gjøre på audition.

Alle får tilbakemelding etter hvert som audition blir satt opp. Prosjektlederen har også en beskjed til de som ikke blir invitert til audition.

– Det er dessverre ikke alle som får komme på audition, men vi synes det er veldig kult at så mange ønsker å være med, og de må ikke gi opp å søke på slike ting.

Håvard Gulldahl

Prosjektleder for «Planetpatruljen», Håvard Gulldahl, gjør seg klar for innrykk av mange barn som ønsker å være med i serien.

Foto: Petter Strøm / NRK