NRK Meny
Normal

19-åring debuterer som TIL-spiss i cupen

Garib Gerkondani (19) debuterer trolig fra start på TILs A-lag – sammen med El Hadj Mour Samb (23). Kampen streames direkte på nrk.no.

Garib Gerkondani (t.v.) og El Hadj Mour Samb

Garib Gerkondani og El Hadj Mour Samb vil trolig utgjøre TILs spisspar i kveldens nrk.no-sendte cupkamp mot Bjørnevatn.

Foto: Gunnar Grindstein / NRK

TILs startellever mot 4. divisjonslaget Bjørnevatn IL i kveldens 1. rundekamp i NM-cupen er ikke klart.

Men det blir store endringer fra det laget som startet mot Stabæk på Alfheim sist helg. Og etter det NRK erfarer vil den 19 år gamle spissen Garib Gerkondani få sin debut fra start på A-laget i en obligatorisk kamp som spiss sammen med El Hadj Mour Samb.

Verken Thomas Lehne Olsen eller Gjermund Åsen er med i troppen i dag. Og fra før er Runar Espejord og Slobodan Vuk ute med skade.

Proff i Kongsvinger som 15-åring

Trener Bård Flovik vil ikke offentliggjøre laget før i ettermiddag.

– Vi stiller med et lag der størsteparten er fra A-stallen. Og et sterkt lag som skal prøve å ta oss videre i cupen i dag, sier Flovik til NRK.

Det kan bli så mange som åtte endringer på laget fra sist søndag. Og mest spennende er det med den unge spissen, Garib Gerkondani, som kom til TIL fra Kongsvinger via en halv sesong i HamKam.

– Jeg hadde proffkontrakt med Kongsvinger som 15-åring, sier Garib Gerkondani til NRK.

I HamKam spilte han cupkamp mot Haugesund. Så flyttet familien til England – mens Gerkondani dro nordover til Tromsø og TIL.

(Artikkelen fortsetter under)

Jacob Karlstrøm (20)

Jacob Karlstrøm vokter TIL-målet i mot Bjørnevatn.

Foto: Gunnar Grindstein / NRK

Mange bytter på laget

Mot Bjørnevatn, som serieåpnet sist helg i 4. divisjon med å slå Norild 1–0 hjemme, vil han trolig danne spisspar sammen med El Hadj Mour Samb.

Senegaleseren ble tatt av banen like før pause mot Stabæk.

I mål vil 20 år gamle Jacok Karlstrøm få sjansen. Gudmund Kongshavn er ikke med til Øst-Finnmark. Og TILs nye keeper, Otto Fredrikson, vil først ankomme Kirkenes inn mot kampstart – sammen Aron Sigurdarson og Ulrik Yttergård Jenssen, som heller ikke vil starte mot Bjørnevatn.

TILs sannsynlige lag: Karlstrøm – Norbye, Ødegaard, Gundersen, Kpozo – Andersen, Michalsen, Johansen, Norø Ingebrigtsen – Gerkondani og Samb.

Kampen streames på nrk.no. Avspark er klokken 18.00.