NRK Meny
Normal

11 bilister får bøter annulert

Politiet bøtela 11 bilførere i Kirkenes for å ha kjørt for fort. Problemet var bare at det manglet et formelt vedtak på endring av fartsgrensen. Dermed annulleres samtlige forelegg.

Utrykningspolitiet (UP)
Foto: Kåre Riibe Ramskjell / NRK

Det var mandag 2. april at UP gjennomførte fartskontroll i Hessengveien i Sør-Varanger. Kontrollen varte i 2 timer fra kl. 07.00 på morgenen og ble gjennomført med laser på en strekning som er skiltet med 40-sone.

11 personer fikk forenklet forelegg og en ble anmeldt med beslag av førerkort for fartsoverskridelse.

Fartskontrollen ble gjennomført på en kommunal vei, som høsten 2011 ble omgjort fra 50-sone til 40-sone.

Det viste seg i ettertid at det ikke forelå gyldig skiltvedtak om 40-sone i Hessengveien, skriver Øst-Finnmark politikammer på sine nettsider.

Det forelå et politisk vedtak om å innføre 40 sone i Hessengveien, men ingen formelle skiltvedtak. Sør-Varanger kommune fattet formelt riktig skiltvedtak den 4. april 2012 – altså to dager etter at UP gjennomførte kontrollen.

– Alle de 11 forenklede forelegg vil bli annullert og personen som mistet førerkortet har fått det levert tilbake. Saken vil bli henlagt, sier politiinspektør Laila Søndrol.


Hun beklager de ubehageligheter dette har medført og forklarer at det er kommunen som har ansvaret for at skilt som settes opp er gjort på bakgrunn av gyldige vedtak.