NRK Meny
Normal

100.000 nye gjestedøgn vinterstid

Satsing på vinterturisme i Troms trekker mange nye turister til fylket.

Nordlys

Nordlyset er blant det som lokker turister til Nord-Norge om vinteren.

Foto: Kai Erik Bull/NRK

– Om vi skal snakke tall, så har vi fått 20.000 nye kunder og 100.000 flere gjestedøgn i prosjektperioden, sier Ole Henning Fredriksen.

Han driver reisemålet hamn i Senja og er styreleder for selskapet Vintertroms, der han og fem andre bedrifter de siste par årene har jobbet målrettet for å få flere turister til Troms om vinteren.

De har spesielt rettet seg mot Asia, og tallene fra sist vintersesong viser at satsingen har lønt seg.

LES OGSÅ: Dette bildet fra Troms går verden rundt

LES OGSÅ: Ser du trollet?

Vellykket samarbeid

– Vi har klart å få til et samarbeid med over 40 bedrifter i tillegg til forskningsmiljøene i troms i dette fellesprosjektet. Det har vært utrolig interessant å jobbe med dette konseptet og det nettverket vi har fått til gir store effekter, sier Henningsen.

Til sammen er det utviklet 50 pakker for vinterturisme i Troms. Over halvparten av disse slegges nå både i Europa og Asia gjennom ulike turoperatører. Henningsen sier at de likevel har mye å gå på når det gjelder kapasitet vinterstid. Nå skapes det nye helårlige arbeidsplasser i reiselivsnæringa.

Hval og nordlys

At det har vært både mye nordlys og mye hval i fjordene i troms de siste årene er selvsagt medvirket til at mange turister vil til Troms, mener Henningsen.

– Men uten at reiselivet får jobbe med å utvikle produkter, kvalitetssikre dem og forteller markedet om dem, så ville dette vært naturfenomen som skjer i stillhet, sier han.

Nå får prosjektet tre nye millioner fra Innovasjon Norge til videre arbeid.