NRK Meny
Normal

- Ville hente ungen min

Mannen som drepte seksbarnsmor i Tromsø erklærte seg ikke skyldig i overlagt drap.

Kvinnen skal ha blitt knivstukket i dette bolighuset i Tromsø.
Foto: Torgeir Skeie / NRK

Det var i mai i år at 37-åringen knivstakk og drepte Eva Olsen. Mannen er far til ett av Olsens seks barn, og flere av disse var til stede i huset da drapet fant sted.

Hadde med seg kniv

Det avgjørende spørsmålet retten må ta stilling til, er om drapet var planlagt eller ikke.

Mannen erklærte seg ikke skyldig i overlagt drap, men innrømmer å ha drept henne. Aktor mener drapet var planlagt, ettersom han hadde med seg kniv hjem til henne.

Sønner i vitneboksen

Den tiltalte hevder imidlertid at han kom til boligen hennes for å ta med seg ungen sin. Hjemme hos Eva Olsen ble han godt tatt imot og invitert til middag med familien. Etter at de andre ungene var gått ut, tok han nok en gang opp spørsmålet om å få med seg sønnen på 14 måneder.

- Det var da hun sa de fryktelige ordene: Det blir over mitt lik. Over ditt lik, gjentok jeg stilt. Så kommer hun mot meg og vil ta ham fra meg, sa 37-åringen i retten.

Stig-Ole Haug
Foto: Trygve Andreassen / NRK

Følte ingenting

Med sønnen på armen, puffet han så Eva Olsen inn i et hjørne i stua og tilførte henne flere knivstikk med follekniven han hadde med seg.

- Jeg stanset Eva, skjøv henne litt tilbake og stakk noen flere ganger. Det var rent motorisk.

- Jeg var ikke sint. Jeg følte ingenting. Jeg var helt tom, forklarte 37-åringen i retten.

Han tenkte ikke på konsekvensene, at Eva Olsen skulle dø, da han la henne over i stabilt sideleie og ringte etter ambulanse etter at to av hennes barn var kommet til i stua.

Aktor mener 37-åringen bør dømmes til 18 års forvaring. Senere i uka skal to av offerets sønner, på henholdsvis 19 og 21 år, i vitneboksen.

(NTB)