NRK Meny
Normal

- Vil bli større

Arrangører og ryttere fornøyd med det første Offroad Finnmark.

Video nsps_upload_2009_7_23_14_46_22_1141.jpg

Se høydepunkter fra Offroad Finnmark. Musikk; Cyaneed - Status. Foto/redigering: Kaspar Fuglesang

Presseansvarlig i Offroad Finnmark Kristen Albert Ellingsen har fått svært mange positive tilbakemeldinger etter årets Offroad Finnmark, både fra sponsorer, frivillige, og rytterne.

Kristen Albert Ellingsen

Presseansvarlig i Offroad Finnmark Kristen Albert Ellingsen

Foto: Jørn Losvar/ Offorad Finnmark

Flere av rytterne mener at Offroad Finnmark har vært noe av det mest ekstreme de har opplevd, en tilbakemelding Ellingsen er svært glad for å få.

– De har signalisert at dette var artig, at dette var ekstremt og noe de vil være med på videre. Nå skal vi evaluere rittet og gjøre det bedre, til det trenger vi å snakke med rytterne for det finnes ikke noe lignende ritt som vi kan lære av.

Rittet har gått for seg relativt skadefritt, flere ryttere har måttet bryte på grunn av sykdom eller tekniske problemer , men kun en rytter har måttet bryte på grunn av skade.

Arnulf Nilsen måtte bryte på grunn av en velt like ved sjekkpunktet ved Gargia torsdag formiddag. Nilsen er nå fraktet til Alta legesenter i ambulanse.

Store ambisjoner

Ellingsen sier at erfaringene fra i år frister til gjenntagelse.

– Offroad Finnmark er kommet for å bli, det kommer til å bli større og jeg tror at flere kommer til å høre om rittet om ikke så lang tid.

I år var det kun med en utlending, men Ellingsen håper at ryktet vil spre seg utenfor landets grenser.

– De internasjonale rytterne tror jeg vil komme når ryktet begynner å spre seg, og vi har vært i kontakt med forskjellige miljø som ønsker å komme oppover.

I tillegg håper og tror han at de rytterne som deltok i år vil fortelle andre syklister om Offroad Finnmark.

ALT OM: Offroad Finnmark