NRK Meny
Normal

- Trist for folk i nord

- Dette vitner om misforstått miljøpolitikk. Det sier fylkesrådsleder Paul Dahlø i Troms om forvaltningsplanen.

Fylkesrådsleder Paul Dahlø
Foto: Ole-Kristian Losvik

- Når Nordland 7 og Troms 2 ikke skal konsekvensutredes i den helhetlige forvaltningsplanen som regjeringen idag la frem, vitner dette om en misforstått miljøpolitikk. At man ikke åpner for oljevirksomhet utenfor Lofoten og Vesterålen og Troms i denne omgang, er trasig både for næringsliv og befolkning i nord, sier fylkesrådsleder Paul Dahlø i en pressemelding. 

Positiv til Barentshavet

Fylkesrådslederen mener fortsatt at Regjeringen burde ha lagt opp til konsekvensutredninge for disse områdene, uten spesielle vernetiltak. Men samtidig er han meget godt fornøyd med at Regjeringen åpner for aktivitet i Barentshavet og utenfor Finnmark.

 - Det som derimot er meget positivt er at Regjeringen åpner store områder i Barentshavet og utenfor Finnmark og Troms for aktivitet. Dermed vil kompetansefylket Troms få positive utfordringer, gjennom arbeidsplasser og utvikling. Samtidig tar vi på alvor det som faktisk er den største trusselen mot miljøet i nord, nemlig den økende transportvirksomheten utenfor vår kyst” sier Dahlø videre.

Knutson delvis enig

Leder for landsdelsutvalget og fylkesrådsleder i Nordland, Geir Knutson, sier til NRK at forvaltningsplanen tydelig er et kompromiss.

- Jeg hadde gjerne sett at ting gikk litt fortere, så jeg er delvis enig med partikollega Dahlø at det er en misforstått politikk. Men samtidig ser jeg jo at det ikke er bom stopp, så helt svart er det ikke.