NRK Meny
Normal

- Stort å åpne på Old Trafford

Tromsøs midtbanestjerne Kara Mbodji lander i Ishavsbyen tirsdag kveld etter å ha vært med på å skrive fotallhistorie et knapt døgn i forveien. For første gang skal Senegal delta i OL-turneringen i fotball. 2-0-seieren over Oman i Coventry var en kamp Kara aldri vil glemme.

Kara Mbodji

Kara Mbodji

Foto: Rune Stoltz Bertinussen / Scanpix

- Å vinne den kampen var et stort øyeblikk for meg. Og et stort øyeblikk for Senegal, sier Kara til NRK.

Visste ikke om trekningen

Da vi snakket med Kara ventet han på flyet fra Gardermoen videre til Tromsø. Trekningen av OL-gruppene tirsdag formiddag hadde Kara ikke fått med seg. Da vi forteller ham at Senegal skal åpne OL-turneringen mot vertsnasjonen på Old Trafford 26. juli, blir han både overrasket og glad.

– Det blir stort å åpne på Old Trafford. Min drøm er jo å spille i Premier League eller en annen stor liga en dag. Å spille i OL kan kanskje åpne noen dører, sier Kara.

– Jeg tror vi vil ha et enda bedre lag i OL enn vi hadde i kampen mot Oman, sier Kara.

Hønefoss neste

Onsdag er det tilbake i hverdagen med Gutan i Tromsø - lørdag venter Hønefoss på Alfheim. Uten Kara på banen tapte Tromsø for første gang i år mot Rosenborg på Lerkendal sist søndag.

– Jeg er litt sliten og trøtt nå, men skal være i form til helgen. Så får vi se hvordan det blir når OL nærmer seg - og hvor mange av Tromsøs kamper jeg ikke kan spille. Uansett ser jeg fram til OL og det som skal skje der. Det blir stort, slutter Kara.

Senegal kom i gruppe med Storbritannia, De forente arabiske emirater og Uruguay i OL.