NRK Meny
Normal

- Skoler skal være trygge

Fylkesråd for utdanning i Troms berømmer ledelsen ved Kongsbakken videregående skole for måten de håndterte trusselen mot skolen.

Kent Gudmundsen i Troms Høyre

Fylkesråd for utdanning i Troms, Kent Gudmundsen.

Foto: Nikolas Gogstad-Andersen / NRK

Kent Gudmundsen (H), fylkesråd for utdanning i Troms, ser svært alvorlig på truslene som er blitt framsatt mot skolen .

Trusselen mot Kongsbakken videregående skole

Her er trusselen som ble framsatt på ei nettside.

- Det er trist at elever og ansatte skal bli utsatt for slike alvorlige og dramatiske trusler. Skoler skal være trygge soner, og man skal ikke måtte oppleve den usikkerhet som slike trusler skaper. Nå håper jeg bare politiet finner ut hvem som står bak truslene, slik at Kongsbakken igjen kan åpne og at undervisningen kan gjenopptas så raskt som mulig, sier Gudmundsen i ei pressemelding.

I kontakt med kunnskapsministeren

Han berømmer skoleledelsen for hvordan de har håndtert situasjonen.

Kongsbakken videregående skole

Elevene ble sendt hjem like etter skolestart fredag.

Foto: Rune Stoltz Bertinussen / Scanpix

- Skoleledelsen har fulgt våre retningslinjer og tatt trusselen på det dypeste alvor. Fylkeskommunen har som skoleeier egne beredskapsplaner for denne typen situasjoner, og denne er fulgt. Måten det er reagert på, sier sitt om at vi tar alt annet enn lett på dette, sier Gudmundsen.

Fylkesråden for utdanning sier han har løpende kontakt med ledelsen ved Kongsbakken videregående skole. Han opplyser at Troms fylkeskommune også har kontakt med kunnskapsminister Kristin Halvorsen om trusselsituasjonen.

Senere i dag fredag skal fylkeskommune møte politiet for å få en oppdatering.

- Deretter vil trusselbildet vurderes på nytt. Det er ennå ikke tatt stilling til når elevene får komme tilbake til skolen, opplyser fylkesråd Kent Gudmundsen.