- OL-bråk er helt vanlig

Bråket i Tromsø 2018 den siste tida er ikke avgjørende når IOC skal ta sin avgjørelse, sier IOC-medlem Gerhard Heiberg.

Gerhard Heiberg i godt humør
Foto: Jon Eeg / Scanpix

Det er helt vanlig at det er splittelse og bråk internt i et søkerland før avgjørelsen om OL skal tas, mener IOC-medlem Gerhard Heiberg.

Vanlig med diskusjoner

- Alle søkerbyer går igjennom samme prosessen med mye diskusjoner og bråk, så det er intet nytt og betyr nå ingenting for IOC-medlemmene, sier Heiberg.

Han har ikke fulgt detaljert med i avgangen til Bjørge Stensbøl og den gryende splittelsen internt i idretten fordi han har vært i utlandet i det siste.

Disse opplysningene har heller ikke nådd de andre IOC-medlemmene.

Det sier internajonal koordinator Anne Berit Figenschau. Hun har vært i kontakt med 25 av de 115 IOC-medlemmene siden januar.

- Nei, dette har de ikke fått med seg, sier hun.

Henrykt over Tromsø

Tromsø 2018s utsendte forteller tvert i mot om at medlemmene i Den Internasjonale Olympiske Komite er henrykt over den spektakulære naturen OG kompaktheten i Tromsø.

Blant annet reagerer de positivt på at man kan gå mellom de fleste av arenaene, sier hun.

IOC krever at det er flertall i befolkninga til søkerlandet FOR et OL-arrangement. Men de siste dårlige meningsmålingene for Tromsø 2018 bekymrer IKKE Gerhard Heiberg:

- Jeg opplever at der normalt, sier han. - Det er så pass lenge til en avgjørelse om 2018 at det er normalt og ikke noe spesielt for Tromsø.