NRK Meny
Normal

- Maktkamp ingen overraskelse

- Ingen bør være overrasket over det som er kommet frem om maktkampen bak Tromsø-OL.

Foto: Bjørnbakk, Jan-Morten / Scanpix

Det sier Arne Myhrvold, som sitter i styret til organisasjonen som jobber med å få vinterlekene til Tromsø.

I en dokumentar på NRK tirsdag kom det frem at sentrale regjeringsmedlemmer har vært dypt involvert i arbeidet for Tromsøs kandidatur, og at de internt støttet byen - mens det utad fortsatt var en kamp mellom Tromsø, Trondheim og Oslo.

- Har selvsagt pratet med politikere

Flere har reagert på det politiske spillet bak Tromsø-søknaden, men Myhrvold sier at alt har vært åpent.

- Selvsagt har vi vært i kontakt med politikere. Det har vi gjort i mange år fra vi søkte første gang og frem til nå. Det er vanlig politisk virksomhet som ikke burde overraske noen, i hvert fall ikke i en sak som denne, sier Myhrvold til NRK.

Denne lobbyvirksomheten har fått flere til å reagere. Blant andre idrettspresident Tove Paule og OL-organisasjonene i Trondheim og Oslo.

- Åpne kort

Myhrvold sier imidlertid at Tromsø har spilt med åpne kort hele veien, og han er overrasket over reaksjonene.

- Det alle vet er jo det som har skjedd i det åpne rom. Det er at Jonas Gahr Støre har uttalt seg positivt, Åslaug Haga har uttalt seg positivt. Jeg er mer overrasket over at folk er overrasket, sier Myhrvold.

I dokumentaren blir det også spurt om det norske medlemmet av den internasjonale olympiske komité, Gerhard Heiberg, har favorisert Tromsø i hemmelighet. Det er Myhrvold uenig i.

- Jeg synes Gerhard Heiberg har opptrådt ryddig i denne prosessen, og har ikke hatt følelse av at han har favorisert Tromsø fremfor Oslo og Trondheim, avslutter Myhrvold.