- Kommunen stiller ikke opp

Kaare Ramberg, tidligere styreleder i konkursslåtte Maritim Mobil AS på Skjervøy, er irritert over mangelen på støtte.

 

- Hele det politiske miljøet på Skjervøy har vist både kunnskapsløshet og unnfallenhet. Det er særlig Roy Waage som har stått i spissen for den manglende støtte og oppfølging fra kommunen sin side, sier Ramberg.

Maritim Mobil AS leide lokaler i industriparken på Skjervøy. Parken er eid av kommunen og Roy Waage sitter som leder. Ramberg kritiserer dem for å være svært dårlige utleiere.

- Jeg har drevet med næringsutvikling i 20 år. Hos industriparken har det vært fullstendig mangel på profesjonalitet. Vi har leid 40 prosent av lokalene, likevel har vi måttet betale strømregninga for hele parken. Kommunen har ikke orket å tegne et eget strømabonnemt engang, sier Ramberg.

I feil gruppe

Ramberg mener konkursen kunne ha vært ungått om de hadde valgt den rette gruppen i kommunen å være på parti med.

- Det er minst to grupperinger på Skjervøy. De som ikke tilhører ”Roy Waage- grupperingen” har jo følt og kjent hvordan det er å ikke tilhøre den grupperingen. Dette har vi jo fått utsagn fra folk om. Det er svært at man splitter en bygd på denne måten, mener Ramberg.

Avviser kritikken

Ordfører Roy Waage er helt uenig i utspillene til Ramberg.

- Hvis Skjervøy kommune hadde gitt industriparken til Maritim Mobil AS, for å sette det på spissen, så hadde jo selskapet kanskje hatt en mulighet til å bli reddet. Men jeg synes ikke det er riktig at Skjervøy kommune skal ofre sine og innbyggernes verdier for å redde et selskap. Det var andre forhold som gjorde at selskapet gikk konkurs.

Waage mener også det blir helt feil å si at kommunen ikke har stilt opp.

- For det første er det ikke uvanlig at Kaare Ramberg kommer med slike påstander og subjektive oppfatninger om Skjervøy kommune. Dette er fordi at han som styreleder og Maritim Mobil ikke fikk det som de ville. For det andre tar jeg sterk avstand fra hans karakteristikk av det politiske miljøet i Skjervøy kommune, avslutter Waage.