- Feilproduserte «yogurtbegre»

Hurtigbåtskandalen i Troms er en maritim tragikomedie, mener skribent og sosiolog Kjetil Rolness.

MS Sollifjell

Skribent og sosiolog Kjetil Rolness kaller de nye hurtigbåtene i Troms for feilproduserte «yogurtbegre».

Foto: Øystein Ramstad

I en kommentar i Dagbladet i dag får både båtbyggere, politikere og rederi så hatten passer av Kjetil Rolness.

«Resultatet ble tre feilproduserte «yogurtbegre», knapt egnet for maritim ferdsel. I de gamle båtene måtte man oppgi navn ved ombordstigning. I de nye sier man navnet på pårørende»

– Kunne blitt reality

En realityserie om hurtigbåtene i Troms ville gått «Hurtigruten - minutt for minutt» en høy gang, mener Rolness.

«For deg som synes «Hurtigruten» ble langtekkelig. Realityserien «Hurtigbåten» har alt du savnet: Kaos! Komikk! Havari! Skandaler!» Slik åpner Rolness sin skarpe kommentar i Dagbladet i dag.

Nyinnkjøpte passasjerbåter som ikke tåler sjø og vind, ikke flo og fjære, og ikke kontakt med kai - om den i det hele tatt får kontakt med kai. Selv ikke en manusforfatter forspist på farse ville foreslått en komiserie på et så usannsynlig premiss.

Kjetil Rolness

Rolness er i kommentaren bekymret for høst og vintersesongen, og hvordan de nye hurtigbåtene vil tåle været vi vet kommer med de neste årstidene.

«Kan disse båtene havarere i «blikkstilla», vent til høsten når «han tykje sætte inn med uvær». Da skal vi se på sjøegenskaper!»

Han mener skandalen allerede er en komedie, og lurer på når folk sørpå skal få ta del i «denne uvirkelige fiaskoføljetongen» - som Rolness kaller hendelsene rundt hurtigbåtene i kommentaren.

Havarikommisjonen undersøker skroget på Sollifjell

Havarikommisjonen undersøker skroget på Sollifjell.

Foto: NRK

Gir rederisjefen inn

Daglig leder i rederiet Boreal Transport Nord - Stig Solheim - får virkelig passet sitt påskrevet etter han kom med denne uttalsen til Troms Folkeblad:

«Det er dere som er en sann plage. Nå har jeg vært i telefon med avisa Tromsø, Harstad Tidende, tre ganger med NRK, og Folkebladet. Dere er verre enn mygga på Finnmarksvidda».

Kjetil Rolness skriver følgende om Solheims handtering av media - og sakene som har rullet opp rundt hurtigbåtene.

«Slik taler en stjerne som venter på å bli født. En breikjefta nordnorsk sjef som har lært kundebehandling og mediehåndtering av John Cleese i «Hotell i særklasse» bør selv få en større rolle i media og underholdning. Og god anmeldelse av Trond Blindheim.»