NRK Meny
Normal

Har sett flere «værhaner» i valgkampen

NRK Troms og Finnmarks kommentator på valgdagen, Olav Gunnar Ballo.

Olav Gunnar Ballo
Foto: Robert Greiner/NRK

Den tidligere SV-politikeren forlot stortinget i 2009 og var deretter direktør i ett år ved Rettsmedisinsk institutt.

Nå er han fastlege i hjemkommunen Alta og kaller seg partipolitisk uavhengig.

Meninger om valgkampen har han likevel.

– Det mest spesielle i år har selvsagt vært 22. juli og det at vi har sett at nasjonale tendenser slår til lokalt. Samtidig later det til at det blir høy valgdeltakelse. Men det har likevel ikke hindret engasjement i lokale saker, og det syns jeg er bra. Statsministeren skal ikke påvirke valgresultatet i en distriktskommune. Jeg tror vi kan se at lokale saker vil kunne vippe valget flere steder, sier han til NRK.

Beveger seg etter valgvinden

– Har politikerne i Troms og Finnmark endret seg?

– Jeg synes å ha sett at flere politikere i større grad prøver å ta temperaturen på valgvinden og rette seg etter den. Det gjør at man beveger seg bort fra ting man har sagt tidligere. Sånt synes jeg ikke noe om, sier Ballo uten å navngi noen.

Den mangeårige SV-politikeren er ikke politisk aktiv og mener han klarer å holde seg nøytral som kommentator på valgdagen.

– Ingen er vel egentlig nøytrale og alle har sin mening. Jeg vil selvsagt være nysgjerrig på hvordan det går med SV, men blir verken å juble eller å bli lei meg på SVs vegne. Til det har jeg politikerlivet for mye på avstand.