- Får ikke et godt liv

Dyrevernalliansen mener Polaria ikke bør ha storkobber i fangenskap.

Polaria

Her får skiskytteren Gunn Margit Andreassen et vått kyss av en av selene på Polaria i Tromsø.

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / SCANPIX

Dyrevernalliansen mener opplevelsessenteret Polaria i Tromsø bør slutte å ha storkobber i fangenskap.

Senteret, som er det eneste akvariet i verden som har storkobber, ønsker seg flere seler, men har problemer med at selene dør etter få år i fangenskap.

Informasjonsansvarlig i Dyrevernalliansen, Live Kleveland, sier at ville dyr ikke har det godt i fangenskap.

- Det er dessverre ganske typisk at ville dyr som fanges omkommer i fangenskap, og at de dør av grunner som man ikke vet. Internasjonalt har man i økende grad gått bort fra å fange ville dyr for og ha i dyreparker. Det er fordi det er veldig vanskelig å gi dyrene så gode forhold at de trives og reproduserer seg. Og det å holde storkobbe i fangenskap er såpass spesielt at ikke engang den internasjonale dyreparkforeningen har retningslinjer for hvordan forholdene skal utformes for disse dyrene. Og det tyder på at man har for lite kunnskap når det gjelder å fange og ha disse dyrene i fangenskap. Ville dyr får ikke et godt liv i dyreparkene, sier Kleveland til NRK.

Styreleder i Polaria, Alvhild Yttergård, sier at de vil fortsette med storkobber, men at holder på med å skaffe seg mer kunnskap og planlegger tiltak for å bedre forholdene for selene.

Les også: Fortviler over seldød

Hør nettradio: Debatt om storkobbene

Hva mener du? Si din mening!