Svensgaard: - Er rystet av hurtigbåt-saken

Fylkesrådsleder Pia Svendsgaard mener de nye hurtigbåtene ikke bør komme i drift før det er klart hva som var årsaken til at søsterskipet havarerte på jomfruturen.

Pia Svensgaard

Fylkesråd i Troms, Pia Svensgaard (Ap).

Foto: Jon Are Nilsen / NRK

– Jeg er rystet over at man har begynt å forsterke de båtene som ligger «på beddingen» før hva som var klar med MS «Sollifjell» som revnet på Mørekysten. Jeg har ikke ord for at man kan handle på en slik måte. Derfor er jeg glad Sjøfartsdirektoratet har grepet inn, sier Svendsgaard fast overfor NRK.

Svendsgaard sier hun forstår passasjerer som ikke vil reise med de nye hurtigbåtene mellom Tromsø og Harstad etter ha sett hva NRK har avdekket.

Både hun og fylkesråd for samferdsel, Kari-Anne Opsal, mener de to siste hurtigbåtene ikke bør komme i drift før man vet årsaken til havariet.

– Tar stor risiko

På spørsmål om hun selv har tillit på at båtene er sikre og svarer til forventningene, svarer hun:

– Nei, det har jeg overhode ikke. Jeg hadde en klar forventning til at man ville avvente å gjøre noe med de to båtene man har før man vet hva som var feil med den første. I stedet virker det som man har startet en «i blinde-reperasjon». Da tar man en stor risiko, og det vil ikke vi være med på.

Svendsgaard ber nå om et møte med driftsoperatør Veolia. Ingen i Veolia vil kommentere saken overfor NRK, og det har heller ikke vært mulig å få kommentar fra ledelsen i Båtservice i Mandal som har bygget båtene.