Normal

- Dette bandet vil overraske alle!

Robert Dyrnes forteller hva publikum har i vente på festivalens første dag.

Buktafestivalen 2005
Foto: Jarl-Stian Olsen, Bukta.no

I morgen starter den femte Buktafestivalen i Tromsø. Her på nrk.no/nordnytt, får du festivalsjef, Robert Dyrnes vudering av årets artister.

Telegrafbukta

1700-1800 Leningrad Cowboys (FI)

- De fleste tenker kanskje først og fremst på filmen "Leningrad Cowboys Go America". Filmen er mørk og har beksvart humor. Jeg hadde selv gleden av å se dem live i 1994 på Roskilde festivalen, da hadde de med seg "Red army choir", altså 200 menn som backer opp bandet. Det regnet og jeg var våt til skinnet, men alikevel ble jeg bergtatt.

- Leningrad Cowboys leverer først og fremst et utrolig show, de er dyktige musikere, men musikken appelerer nok ikke til alle, men bare å se dressene de bruker og de utrolige sveisene er en opplevelse.

Hør bandet her: Leningrad Cowboys *

1830-1930 Woven Hand (US)

- David Eugene Edwards som på mange måter ER Woven Hands, har nesten laget alle platene "Woven Hand" har laget alene. Når jeg så dem i fjor, så trodde jeg ikke de skulle være like bra som "16 Horsepower" (Som er Edwards forrige band). Men etter å ha sett Woven Hand, så er de faktisk bedre. De er så intens på scenen og han var så innbitt. Han satt hele konserten på en stol og banket takten med foten sin, spilte på gitar og trekkspill. Det var gåsehud å være på den konserten.

- Jeg tror nok det er det bandet som kommer til å overraske alle på årets festival.

Hør Bandet her: Woven Hand *

2000-2100 Patti Smith (US)

- Patti Smith er punkens gudmor.

- Hun er snart 62 år, og når man tenker på en 62 åring, så tenker man kanskje på Heracleum, vaffler eller strikketøy, men man får det stikk motsatte her. Hun er poet, fotograf, maler og veldig politisk engasjert. Hun mener det hun sier og synger, og det blir man veldig grepet av når man ser henne live. Så er hun ekstremt jordnær og veldig vanlig til å være ei rockestjerne.

Hør artisten her: Patti Smith *

2140-2300 Dumdum Boys

- De som ikke kjenner til Dumdum Boys får dra på bingo på torsdag.
- Dumdum Boys har en ting som ingen av de andre artistene på torsdagen har. De har nemlig minst 20 låter som alle i Tromsø kan utenat, og det skal man aldri undervurdere. Allsangfaktoren som kommer når man drar opp "Splitter pine", "Metallic hvit" også videre. Det er det få artister som kan matche. Det finnes nesten ingen bedre rockeband i Norge som kan gripe publikum og skape stemning som det Dumdum Boys gjør.

Hør bandet her: Dumdum Boys *

Paradisbukta

1800-1830 The Mojomatics (IT)

- Italiensk duo som nettop har gitt ut ny plate, veldig 60-talls orientert, ekstremt melodisk og overraskende bra til å være to stykker.

Hør bandet her: The Mojomatics *

1930-2000 The Box of Mothers

- Kanskje det røffeste bandet vi har på festivalen. De er Tromsøgutter som har en energi som ingen andre har.

Hør bandet her: The Box Of Mothers *

2100-2140 The Disciplines

- Her trenger jeg bare si "Hello Oslo", så vet de fleste hva vi snakker om. Sangen har vel vært spilt på alle mulige radiokanaler på alle døgnets tider. Det er nesten sånn at man er litt lei den. Men det er et bra band til å avslutte i Paradisbukta.

Hør bandet her: The Disciplines *

*(NRK tar ikke ansvar for innhold på eksterne lenker)