- Det er tragisk!

Stortingspolitikere fra Finnmark er rystet over behandlingen av «Murmansk»-saken.

Vera Lysklætt

Vera Lysklætt (V).

Foto: Eilif Aslaksen / NRK

Fiskeri og kystminister Helga Pedersen har hele tiden påstått at hun ikke kjente til miljøfarene ved den forliste krysseren.

I går endret hun forklaring , og det skaper reaksjoner.

- Jeg har såpass sansen for Helga at jeg har vansker for å tro at det er sant at hun har visst om dette i tre år uten å ha gjort noe med det. Egentlig finner jeg ikke ord, for det er så tragisk som det kan bli, sier Vera Lysklætt (V).

SAMLESIDE: Alt om krysseren «Murmansk»

Allerede i 2005 ble Helga Pedersen informert om at den forliste krysseren «Murmansk» inneholdt store mengder miljøfarlig avfall.

Sist fredag sa ministeren at hun ikke kjente til forurensningsfaren ved vraket. I går fortalte Helga Pedersen at hun ble informert om faren for tre år siden, men at saken ble sendt til kystverket og ikke har blitt fulgt opp.

Finnmarksbenken reagerer

Stortingspolitikere fra Finnmark reagerer på behandlingen av saken.

- Jeg synes det er en alt for passiv holdning, og det hadde jo vært et ønske at når vi har en minister som representerer Finnmark at hun viser større interesse for å ivareta egen natur og eget fylke, sier Jan-Henrik Fredriksen (Frp).

- Det har tatt alt for lang tid. Til vinteren er det 14 år siden «Murmansk» gikk på grunn, og vraket har gradvis forfalt. Myndighetene har bagatellisert skadevirkningene av at den ligger der, og derfor er det viktigst å se fremover og erkjenne at jobben som er gjort er for dårlig, sier Olav Gunnar Ballo (SV).

- Etter min mening bør «Murmansk» fjernes enten det er slik eller slik, for til slutt så brekker den. Fjorten år er alt for lang tid, sier Alf E. Jakobsen (Ap).