NRK Meny
Normal

Innstilte tog på Østlandet i helgen

På Østfoldbanen og på Dovrebanen skjer det et omfattende arbeider som skal gjøre togtrafikken sikrere og bedre. Dermed må togpassasjerene nok en gang over på buss denne helgen.

Arbeider på jernbanen

Det blir jobbing døgnet rundt på jernbanelinjene denne helgen

Foto: Jernbaneverket

NSB tilbyr buss i stedet for tog når deler av jernbanen på Østlandet stenger i helgen. Mange tog blir innstilt både på Østfoldbanen, Hovedbanen og på Dovrebanen, opplyser Jernbaneverket.

Hele Østfoldbanen stenger natt til lørdag

Klokken 00.45 natt til lørdag starter et enormt renseverk arbeidet med å skifte ut pukk under skinnegangen for at sporet på Østfoldbanen skal bli mer stabilt. I tillegg skal sviller byttes, fjell sikres og spor justeres.

Fram til søndag klokken 13 kjøres passasjerene med tog i stedet for buss på hele strekningen mellom Oslo og Halden. Etter klokken 13 på søndag blir det buss mellom Mysen og Ski ut søndagen.

Buss på Dovrebanen igjen

Passasjerer på Dovrebanen mellom Oslo og Trondheim er de siste månedene blitt vant buss på deler av strekningen. Onsdag denne uken begynte togene å gå igjen fra Trondheim Sentralstasjon, men fra lørdag morgen blir det buss nok en gang. Denne gangen fra Oslo S til Hjerkin Stasjon, men Jernbaneverket lover at togene er tilbake på Dovrebanen etter klokken 19 på søndag.

Passasjerer som skal fra Oslo S til Lillehammer, får ta toget til Eidsvoll før de må over på buss for å komme seg videre nordover.

Skal du reise fra Kongsberg til Eidsvoll, får du sitte på toget til Lillestrøm, før du må over på buss videre til Eidsvoll.