Hopp til innhold

NRKs brukerråd møtte kringkastingssjefen

Brukerrådet roser NRK, men ønsker mer universell utforming av innholdet og flere funksjonshemmede både foran og bak kamera.

Kringkastingssjefen møter NRKs brukerråd oktober 2016

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen besøkte NRKs brukerråd da det møttes høsten 2015.

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen

Foto: Per Ole Hagen / NRK

Eriksen sa at NRKs ambisjon er å være en raus og mangfoldig fellesarena. Alle skal være inkludert, og alle skal ha tilgang til NRKs innhold. Spesielt på de store arrangementene som samler folket er det viktig at alle kan ta del i opplevelsen. Tilgjengelighet er et område som NRK vil og skal være gode på. Det er bra å ha et brukerråd slik at vi kan sikre dialog og samarbeid.

Positiv NRK-innstilling

Brukerrådet roste NRK for å ha en positiv innstilling til arbeidet med tilgjengelighet og universell utforming. Det er viktig med god tilgang til undertekster, hørbarhet, lesbarhet, tegnspråktolking, synstolking, lydtekst og tilgang på nett og mobil. Brukerrådet oppfordret også programledere, journalister og kommentatorer til å bruke klart og enkelt språk.

Det er et ønske fra flere av organisasjonene at NRK skal bruke funksjonshemmede både foran og bak kamera. Funksjonshemmede er en del av det naturlige mangfoldet og bør også være synlige i media.

Les også: Brukerråd samlet for første gang