NRK Meny
Normal

Zekhnini må stå over to kamper

Rafik Zekhnini får to kampers utestengelse etter det røde kortet han fikk i kampen mot Tromsø mandag kveld.

Eliteserien fotball 2017: Odd - Tromsø (1-0).

DIREKTE RØDT: Det var under mandagens kamp mot Tromsø at Rafik Zekhnini ble sendt rett i dusjen med rødt kort.

Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Disiplinærutvalget i Norges Fotballforbund møttes onsdag ettermiddag for å avgjøre Rafik Zekhninis skjebne. Utvalgsleder Eirik Lindstrøm forteller at det var enighet om avgjørelsen.

– Zekhnini ble utvist for å ha gjort seg skyldig i et alvorlig brudd på spillereglene ved at han taklet en motspiller i ankelhøyde med stor fart og intensitet. I henhold til gjeldende retningslinjer og praksis tilsier det en karantene på to kamper, sier Lindstrøm.

Klar praksis

Han sier videre at i denne saken forelå det kun dommerens rapport og at den er ganske klar i forhold til praksis på hvor karantenen skal ligge.

– Vi følte at det var ganske gitt at to kamper var utfallet, og vurderte ikke noe mer eller mindre, sier leder i disiplinærutvalget, Eirik Lindstrøm.

Det betyr at Zekhnini går glipp av Odds kamper borte mot Viking 23. april, og hjemme mot Vålerenga 30. april.

Anker ikke

Einar Håndlykken, daglig leder i Odd, sier klubben ikke kommer til å anke disiplinærutvalgets avgjørelse.

Det var da Odd slo Tromsø 1–0 mandag kveld at Odds talentfulle 19-åring Rafik Zekhnini stemplet Tromsøs Kent-Are Antonsen i kampens 88. minutt.

Det ble belønnet med en tidlig dusj og direkte rødt kort.

Lite fornøyd

Etter kampen var Odd-trener Dag-Eilev Fagermo alt annet enn fornøyd med stortalentet.

– Det er ingen som er fornøyd med å få rødt kort. Og røde kort for direkte spark liker vi dårlig, forteller Odd-trener Dag-Eilev Fagermo.

Han sier videre at han er overrasket over Zekhnini.

– Ja, jeg er litt overrasket over det. Det er selvfølgelig litt avhengig av hva han prøver på i den situasjonen – om han faktisk prøver å nå ballen, men bommer, sa Odd-treneren.

For øyeblikket ligger Odd på niendeplass med seks poeng.

 • En time ekstra kjøring

  E18 er stengt ved Gjerdemyra utenfor Kragerø i sørgående retning. Omkjøring skjer via Drangedal og Treungen. For reisende mellom Kragerø og Kristiansand gir det over en times lengre reisetid.

  Gjerdemyra
  Foto: Astrid Wåsjø Simonsen
 • En seier på fire kamper

  I eliteserien i bordtennis for kvinner vant Notodden mot Vikåsen, mens det ble tap for Bodø, og B-72. Notodden spilte uavgjort mot Drammen. Dermed tok laget med seg tre poeng fra helgens kamper som ble spilt på Notodden.

 • Golfbane under vann

  Golfbanen på Gumøy i Kragerø står under vann. – Banen var i utmerket stand helt til regnet kom, så jeg tror dette skal gå bra, sier styreleder i Gumøy golf AS Jarl Wist. Det anslås at omkring 20 mål ligger under vann.

  Gumøy golfbane
  Foto: Roy Isnes