NRK Meny
Normal

Zekhnini må stå over to kamper

Rafik Zekhnini får to kampers utestengelse etter det røde kortet han fikk i kampen mot Tromsø mandag kveld.

Eliteserien fotball 2017: Odd - Tromsø (1-0).

DIREKTE RØDT: Det var under mandagens kamp mot Tromsø at Rafik Zekhnini ble sendt rett i dusjen med rødt kort.

Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Disiplinærutvalget i Norges Fotballforbund møttes onsdag ettermiddag for å avgjøre Rafik Zekhninis skjebne. Utvalgsleder Eirik Lindstrøm forteller at det var enighet om avgjørelsen.

– Zekhnini ble utvist for å ha gjort seg skyldig i et alvorlig brudd på spillereglene ved at han taklet en motspiller i ankelhøyde med stor fart og intensitet. I henhold til gjeldende retningslinjer og praksis tilsier det en karantene på to kamper, sier Lindstrøm.

Klar praksis

Han sier videre at i denne saken forelå det kun dommerens rapport og at den er ganske klar i forhold til praksis på hvor karantenen skal ligge.

– Vi følte at det var ganske gitt at to kamper var utfallet, og vurderte ikke noe mer eller mindre, sier leder i disiplinærutvalget, Eirik Lindstrøm.

Det betyr at Zekhnini går glipp av Odds kamper borte mot Viking 23. april, og hjemme mot Vålerenga 30. april.

Anker ikke

Einar Håndlykken, daglig leder i Odd, sier klubben ikke kommer til å anke disiplinærutvalgets avgjørelse.

Det var da Odd slo Tromsø 1–0 mandag kveld at Odds talentfulle 19-åring Rafik Zekhnini stemplet Tromsøs Kent-Are Antonsen i kampens 88. minutt.

Det ble belønnet med en tidlig dusj og direkte rødt kort.

Lite fornøyd

Etter kampen var Odd-trener Dag-Eilev Fagermo alt annet enn fornøyd med stortalentet.

– Det er ingen som er fornøyd med å få rødt kort. Og røde kort for direkte spark liker vi dårlig, forteller Odd-trener Dag-Eilev Fagermo.

Han sier videre at han er overrasket over Zekhnini.

– Ja, jeg er litt overrasket over det. Det er selvfølgelig litt avhengig av hva han prøver på i den situasjonen – om han faktisk prøver å nå ballen, men bommer, sa Odd-treneren.

For øyeblikket ligger Odd på niendeplass med seks poeng.

 • Mykje snø – liten flaumfare

  Sjølv om det er 20 prosent meir snø enn normalt rundt Tinnsjøen og Møsvatn, er det liten fare for flaum til våren. Det seier direktør i Øst-Telemarkens Brukseierforening, Nikolai Østhus. Flaumfaren aukar dersom det kjem mykje nedbør når snøen smeltar.

 • Fem vil ha rådmann-jobb

  Sæhænd Bazmi-Rasekh (28), Arve Semb Christophersen (57) og Ragnar Sundklakk (56) er tre av søkerne til stillingen som prosjektleder i den nye fylkeskommunen, senere fylkesrådmann i Vestfold og Telemark fylkeskommune. To navn er unntatt offentlighet, melder fylkeskommunen på nettsidene sine.

 • Ikkje måk deg inne

  Når folk måkar hustaka sine for snø, hamnar snøen ofte framfor vindauge og kjellardører. Dermed blir potensielle rømmingsvegar sperra om det skulle oppstå brann. Brannvesenet oppfordrar folk til å tenkje på at dei ikkje må måke seg inne.

  Mann måker tak
  Foto: Sjur Sætre / nrk
 • Laster Twitter-innhold