Hopp til innhold

Walter har kostet politiet 20 000 kroner

Tidlig en morgen løp to katter ut i veien rett foran politibilen som var på patrulje i Kragerø. Den første katten slapp unna, mens Walter ble påkjørt.

Pus

Walter er en morsom og grei katt. Han ble hardt skadet i kollisjonen med politibilen. Nå har politiet brukt over 20 000 kroner på regninger fra dyrlegen.

Foto: Privat

Etter kollisjonen med katten, tok politiet med seg katten til dyrlegen i Kragerø. Der ble den grundig undersøkt, røntgenfotografert, stabilisert og fikk intravenøst og antibiotika.

Katten var kraftig forslått og ganen hadde sprukket. Katteeier Astrid Wåsjø Simonsen ble ringt opp av veterinæren, og hentet så katten hjem til seg.

Pus med matmor

Astrid Waasjø Simonsen er glad Walter er tilbake på gården.

Foto: Privat

– Det var det første døgnet som var kritisk. Den kunne jo ha fått indre blødninger, og den kunne dø av det. Katten fikk medisiner og smertestillende. Og etter hvert begynte den å spise, sier Astrid Wåsjø Simonsen.

Sprekt gane

Katten kom seg. Men den måtte tilbake til dyrlegen for å ordne opp i skadene i munnen. Etter en tre timer lang operasjon hvor de blant annet fjernet en tann, dro Walter hjem.

Astrid Wåsjø Simonsen lurte veldig på hvem var det som skulle betale regningene fra veterinæren.

– Da fikk jeg beskjed om at politiet hadde sagt at de skulle ta kostnadene. Og det har de gjort. Det er egentlig flott. Det kostet over 20 000, og det er mange penger. Jeg hadde ikke forsikring, sier Astrid Wåsjø Simonsen.

– Det er en ung katt på bare fire år. Den er veldig flink til å jakte, og nå er den helt bra igjen. Det er en solskinnshistorie, fortsetter hun.

– Jeg tror ikke jeg hadde vært villig til å betale over 20 000 for å redde katten. Jeg tror ikke jeg hadde hatt anledning til det, legger Astrid Wåsjø Simonsen til.

Reddet av ID-merking

Det første dyreklinikken gjorde da katten ble levert av politiet, var å sjekke om de fant en ID-merking.

Per Christian Bye, daglig leder og veterinær på Vestmar Dyreklinikk

– Politiet skal ha ekstra pluss for de faktisk ringte opp igjen påfølgende mandag for å høre hvordan det gikk med den, sier Per Christian Bye, daglig leder og veterinær på Vestmar Dyreklinikk.

Foto: Vestmar Dyreklinikk

– Mattilsynet har sagt at katter som ikke har ID-merking, skal anses som villkatter og avlives umiddelbart, sier Per Christian Bye, daglig leder og veterinær på Vestmar Dyreklinikk.

Walter var så heldig at han hadde ID-merking, slik at dyreklinikken kunne kontakte eieren. Dermed kunne behandlingen starte.

– Politiet var klare på at de skulle dekke regningen. Jeg er ikke helt sikker på at de var klar over at katten måtte tilbake for en operasjon. Men de har vært veldig ryddige, sier Per Christian Bye.

Dyrlegen er fornøyd med at politiet går foran som et godt eksempel.

Vi tar regningen

Øystein Skottmyr

Øystein Skottmyr, stasjonssjef ved Kragerø politistasjon, har ikke opplevd noe liknende før.

Foto: Hilde Martine Lindgren

Stasjonssjefen i Kragerø har lest rapporten til patruljen som kjørte på katten.

– Katten var i live etter kollisjonen, og reiste seg opp. Politiet tok den da med seg til dyrlegen, sier Øystein Skottmyr, stasjonssjef ved Kragerø politistasjon.

Alle som kjører på et dyr har plikt til hjelpe. Bilister har også plikt til å varsle politiet hvis de har kjørt på dyr som har stukket av.

– Det er vi som har kjørt på katten, og dermed er det vi som tar regningen. Så får vi se hvordan vi får dekt utgiftene, sier Skottmyr. som må finne disse pengene i budsjettet sitt.

Vanlige bilister har ansvarsforsikring hvor slike hendelser er dekket.

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark