Vurderer rasstedet i dag

Søndag formiddag kommer det en geolog for å vurdere forholdene etter jordraset i Skien lørdag kveld. Til sammen er sju boliger evakuert.

Ras i bygarasjen i Skien

Det raste mellom 7- og 800 kubikkmeter leire ned i tunnelen hvor det bygges bygarasje i Skien.

Foto: Per Simon Mustvedt / NRK

Fem boliger med til sammen ti beboere ble først evakuert. Senere valgte ytterligere fire personer å evakuere seg frivillig.

Ingen personer ble skadet.

Hendelsen skjedde i 20-tiden lørdag kveld.

Får ikke flytte tilbake

- Det har ikke vært noen flere ras siden det første, opplyser operasjonsleder i Telemark politidistrikt, Elise Gotliebsen til NRK Østafjells.

Rådmann Knut Wille og ordfører Rolf Erling Andersen i Skien kommune skal ha et møte med geologen etter å ha undersøkt området søndag formiddag.

- Inntil vi får svar fra geologen er det ingen som får flytte tilbake, sier operasjonslederen.

Det er nå opprettet et informasjonskontor på rådhuset i Skien for de som er rammet av hendelsen. Telefonnummeret er 35 58 10 00.

Hull måler 15 x 20 meter

Jordmassene raste i forbindelse med sprengningsarbeider til en ny bygarasje i fjellet, og hullet i grunnen skal være på rundt 15 ganger 20 meter. Grunnen under et anneks til ett av husene forsvant i raset.

7-800 kubikkmeter leire er rast inn i tunnelen hvor det jobbes. Arbeidene var avsluttet for dagen, så ingen mennesker befant seg der.

Massene har sklidd ned til åpningen av tunnelen. Det ble oppdaget før helgen at det var leire hvor det skulle sprenges et teknisk rom til venstre for inngangen.

Boligene ligger rett over innslaget til den nye bygarasjen, som sprenges inn i fjellet ved Landmannstorvet i sentum av byen.

Ras i Skien

Området ble sperret av lørdag kveld.

Foto: Per Simon Mustvedt / NRK

Frivillig evakuert

Området rundt boligene i Ole Cudriosgate er sperret av, og en geolog undersøkte området lørdag kveld.

- Det er en litt uoversiktlig situasjon, og vi tar de nødvendige sikkerhetsmessige vurderinger, sier jourhavende jurist, Knut Kolloen, om evakueringen.

De evakuerte bor på hotell, hos familie eller hos venner.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.