NRK Meny
Normal

Vogntog på sommerdekk sperret E 134

(NRK) Flere utenlandske vogntog fikk problemer på snøføret i Vinje. Veien var stengt i begge retninger vest for Åmot.

Utenlandske vogntog med sommerdekk på E 134 i Telemark

Utenlandske vogntog med sommerdekk sperret E 134 i Telemark.

Foto: Opedal Drift

Siste: Like før klokka 13 ble veien åpnet igjen etter berging av vogntogene. To av sjåførene får forelegg for ikke å ha skodd vogntoget forsvarlig. Vogntogene er kjørbare igjen etter at Viking har hjulpet til med å legge på kjetting.

Lørdag formiddag kom meldingen om fire vogntog som ikke kom opp bakkene vest for Åmot sentrum. Det er tett snøvær i området.

Laster kart, vennligst vent...

Flere utenlandske vogntog står fast med sommerdekk på E 134 vest for Åmot.

– Det står flere vogntog som alle er utenlandskregistrerte. De sperrer hele veibanen, både nord- og sørgående retning, meldte operasjonsleder i politiet, Geir Kastmo.

Bergingsmannskap har fortalt politiet at vogntogene har sommerdekk.

– Det jobbes med å få fraktet bilene ned til Åmot. Der vil bli gitt et kjøreforbud og skrevet ut forelegg, sa Kastmo til NRK lørdag formiddag.

Les også: Snøkaoset er her – og det kan bli verre

Problemstrekning

Opedal drift driver brøyting av E 134 på strekningen hvor vogntogene har kjørt seg fast. Driftsleder Magnhild Ek Brynhildsen sier at dette er et punkt hvor det er problemer hver vinter.

– Det er første gangen denne høsten at vi har hatt vogntog som sliter i snøvær, sier Ek Brynhildsen.

Hun sier at brøytemannskapet forsøker å stoppe nye vogntog som er på E 134, så de ikke prøver å kjøre opp bakken hvor veien er stengt.

Vinje bilberging advarer bilister og store kjøretøy mot å kjøre mindre veger i området. Det er svært glatt og det har vært mindre uhell allerede.

Også i Flatdal i Seljord kommune står det et vogntog i veibanen på E 134. Ifølge politiet skal det være mulig å passere i det ene kjørefeltet.

 • Fotgjenar sendt til sjukehus

  Ein fotgjengar er sendt til sjukehus etter at ho blei påkøyrd på Bølevegen i dag tidleg. Det er uvisst kor omfattande skader den 19 år gamle kvinna har.

 • Fotgjenger påkjørt

  En fotgjenger er påkjørt av en bil på Bølevegen i Skien. Politi og ambulanse er på stedet. Ulykken fører til trafikale problemer i morgenrushet.

 • Porsgrunn rettar tapstal

  Porsgrunn kommune rettar sine eigne tal for kor mykje kommunen vil tape dersom regjeringa kuttar eigedomsskatten frå sju til fem promille. Tapet blir på 25 millionar kroner i året. Tidlegare har kommunen sagt at den vil tape 41 millionar kroner.

 • Nettsidene braut saman

  Nettsidene til Porsgrunn kommune har brote saman. Kommunen har arbeidd med saka sidan søndag utan å finne feilen, skriv TA. Nettansvarleg Thomas Naper seier at kommunen som ei naudløysing brukar Facebook får å få ut viktig informasjon.