NRK Meny
Normal

Fikk melding om at noe falt i vannet

Nødetatene, dykkere og Røde Kors rykket ut til Seljordsvannet.

Ballonger ved Seljordsvannet

BALLONGER: Meldingen om at noe falt i Seljordsvannet førte til full utrykning, men etter kort tid ble det klart at det var ballonger.

Foto: Raymond Johansen

Søndag ved 13-tiden fikk nødetatene i Telemark melding om at det var observert en gul gjenstand som kom dalende ned en fjellskrent og landet i Seljordsvannet.

Utrykning Seljordsvannet

FULL UTRYKNING: Alle nødetatene rykket ut.

Foto: Raymond Johansen

Det var uvisst hva slags gjenstand dette var og meldingen førte til full utrykning fra nødetatene.

Det var en hytteeier som varslet politiet.

– Melder så at det lå og duppet der ute. Det er stor avstand fra der melder har hytte til stedet, så vi kunne ikke annet enn å ta det alvorlig, sier operasjonsleder Lene Nordbø i Sørøst politidistrikt til NTB.

Dykkere kalt ut

Både politiet, ambulanse, dykkere fra brannvesenet i Kongsberg og Røde Kors rykket ut til Seljordsvannet. Også Hovedredningssentralen ble varslet.

Ballonger i Seljordsvannet

TIL LAND: Her trekker brannvesenet det som viste seg å være ballonger til land

Foto: Raymond Johansen

Området der gjenstandene ble observert er det samme som det for kort tid siden var en drukningsulykke.

Politiet i Telemark melder på Twitter at det ble foretatt søk på både land og i vannet.

Fant ballonger

– En fra brannvesenet fortalte at de trodde det var folk i vannet, forteller Raymond Johansen som tok bilder av aksjonen.

Røde Kors kom til stedet med båt, men etter kort tid ble det klart at det var ballonger som var observert i vannet og redningsaksjonen ble avsluttet.

  • Får tre millioner til forskning

    Overlege ved Sykehuset Telemark Håkon Tobro har fått tre millioner kroner til forskning på slagbehandling. Forskningsmidlene skal brukes over flere år, og målet er at de skal bidra til en bedre slagbehandling i distriktene.

  • Fått i seg røyk

    En voksen og et barn tas hånd om av helsepersonell etter å ha fått i seg røyk etter en brann ved Øvre Sølen i Porsgrunn.

  • CO₂-lagring blir prioritert i EU

    Statoils plan om CO₂-lagring under havbotnen på norsk sokkel har fått status som eit prioritert prosjekt i EU. Planen er å lagre CO₂ på same måte ved norske industrianlegg, slik som Norcem i Brevik og Yara på Herøya.