NRK Meny
Normal

Fikk melding om at noe falt i vannet

Nødetatene, dykkere og Røde Kors rykket ut til Seljordsvannet.

Ballonger ved Seljordsvannet

BALLONGER: Meldingen om at noe falt i Seljordsvannet førte til full utrykning, men etter kort tid ble det klart at det var ballonger.

Foto: Raymond Johansen

Søndag ved 13-tiden fikk nødetatene i Telemark melding om at det var observert en gul gjenstand som kom dalende ned en fjellskrent og landet i Seljordsvannet.

Utrykning Seljordsvannet

FULL UTRYKNING: Alle nødetatene rykket ut.

Foto: Raymond Johansen

Det var uvisst hva slags gjenstand dette var og meldingen førte til full utrykning fra nødetatene.

Det var en hytteeier som varslet politiet.

– Melder så at det lå og duppet der ute. Det er stor avstand fra der melder har hytte til stedet, så vi kunne ikke annet enn å ta det alvorlig, sier operasjonsleder Lene Nordbø i Sørøst politidistrikt til NTB.

Dykkere kalt ut

Både politiet, ambulanse, dykkere fra brannvesenet i Kongsberg og Røde Kors rykket ut til Seljordsvannet. Også Hovedredningssentralen ble varslet.

Ballonger i Seljordsvannet

TIL LAND: Her trekker brannvesenet det som viste seg å være ballonger til land

Foto: Raymond Johansen

Området der gjenstandene ble observert er det samme som det for kort tid siden var en drukningsulykke.

Politiet i Telemark melder på Twitter at det ble foretatt søk på både land og i vannet.

Fant ballonger

– En fra brannvesenet fortalte at de trodde det var folk i vannet, forteller Raymond Johansen som tok bilder av aksjonen.

Røde Kors kom til stedet med båt, men etter kort tid ble det klart at det var ballonger som var observert i vannet og redningsaksjonen ble avsluttet.

 • Her kan du se Østafjells 20.55:

  Østafjells 20:55
 • Lekeringing svekket beredskapen

  Tre barn i 10-årsalderen lekeringte i kveld så mange ganger etter ambulanse, at operatørene ble forstyrret og beredskapen ble svekket. Politiet har nå snakket med barna og deres foreldre, og ringingen har stoppet. Ifølge politiet er dette et tilbakevendende problem, og politiet minner foreldre om at også mobiler uten simkort kan ringe til nødetatene.

 • Her kan du se Østafjells 18.50:

  Østafjells 18:50
 • Kollisjon mellom buss og personbil

  En person er kjørt til legevakta for sjekk, etter en trafikkulykke mellom buss og personbil i Skjelsvik-krysset i Porsgrunn i ettermiddag. Politiet mistenker at føreren av personbilen ikke har overholdt vikeplikten i forhold til bussen.