NRK Meny
Normal

Visumtrøbbel for Bentley

Odd-spilleren sitter fast på flyplassen i Moldovas hovedstad. Resten av laget har reist videre for å spille europacup.

Bentley

Bentley får ikke trente med laget i kveld og risikerer å miste morgendagens kamp.

Foto: Solum / SCANPIX

Årsaken er at Bentley har pass fra Nigeria og ikke fikk godkjent sitt visum i kontrollen på flyplassen i Chisinau. I Moldova er behandlingstiden for visum ekstra lang for personer fra Nigeria.

Kan gå glipp av kampen

Bentley

Bentley kom til Odd som 17-åringen og har spilt for klubben i flere sesonger.

Foto: Tom Ole Buaas

– Dette var avklart på forhånd, men så var det ikke i orden likevel, sier Odds daglige leder, Einar Håndlykken, som ennå ikke har gitt opp håpet om å få Bentley inn i Moldova.

Bentley ville normalt vært en viktig brikke i startoppstillingen til Odd i morgendagens viktige europacupkamp mot Sheriff fra Moldova. Nå er det høyst usikkert om Bentley får spille.

– Vi jobbet i tre timer for å få løst situasjonen, før resten av laget måtte reise videre, sier Håndlykken. Odds spillerutvikler Morten Rønningen holder Bentley med selskap på flyplassen og gjør alt han kan for å få godkjent Odd-spillerens visum.

Trener i kveld

Håndlykken sier at Odd hadde fokus på dette på forhånd, men at det likevel har blitt visumtrøbbel.

– Alle norske spillere fikk komme inn, og vi har også med finske Jarkko Hurme og canadiske Olivier Occean. Det er spesielle regler for afrikanske spillere, men detaljene for hva som har gått galt vet jeg ikke helt, sier Håndlykken, som på forhånd har hatt kontakt med både fotballforbundet, den norske ambassaden og den moldovske klubben om visumreglene.

I kveld trener Odd-laget i Moldova, men forberedelsene ble likevel ikke optimale for laget som gjør comeback i europacupen. Dette er lagets første internasjonale oppgjør siden kampen mot Feyenoord i 2002.