NRK Meny
Normal

Viser omstridt reklamefilm

TV Telemark anerkjenner ikke kulturminister Trond Giskes forbud mot politisk tv-reklame.

Ove Mellingen

Sjefredaktør Ove Mellingen og TV Telemark anerkjenner ikke kulturminister Trond Giskes forbud mot politisk tv-reklame.

Foto: NRK

I kveld viser kanalen Høyres politiske reklamefilm om helsekøene-

Dermed blir de blant tolv lokale TV-stasjoner som sender den politiske reklamen.

I forrige uke ble det klart at regjeringen ikke anker dommen som tillater politisk reklame på norske tv-skjermer fra Den europeiske menneskerettighetsdomstolen (EMD). Men Giske tar andre grep for å unngå politisk reklame på TV, og forbyr det.

Les: Politisk reklame fortsatt forbudt

Trosser Giske

Høyre velger å trosse Giske - og det gjør også TV Telemark når de viser filmen i kveld.

Les mer: Høyre først ut med tv-reklame

- Ved å ikke anke denne dommen i Strasbourg har man også lagt seg flat for dommen. Vi anerkjenner ikke kulturministerens avgjørelse. Vi har lovverket og dommen med oss i å si ja til denne reklamen.

- Forventer dere noen reaksjoner etter å ha sendt den?

- Det vil vise seg. Vi er en lovlydig kanal og gjør hele tiden det vi tror er riktig. Giske prøver å overstyre domstolen i Strasbourg, og det har vi ikke sans for.

 • Lekeringing svekket beredskapen

  Tre barn i 10-årsalderen lekeringte i kveld så mange ganger etter ambulanse, at operatørene ble forstyrret og beredskapen ble svekket. Politiet har nå snakket med barna og deres foreldre, og ringingen har stoppet. Ifølge politiet er dette et tilbakevendende problem, og politiet minner foreldre om at også mobiler uten simkort kan ringe til nødetatene.

 • Her kan du se Østafjells 18.50:

  Østafjells 18:50
 • Kollisjon mellom buss og personbil

  En person er kjørt til legevakta for sjekk, etter en trafikkulykke mellom buss og personbil i Skjelsvik-krysset i Porsgrunn i ettermiddag. Politiet mistenker at føreren av personbilen ikke har overholdt vikeplikten i forhold til bussen.

 • En tatt for cannabis-dyrking

  En mann er varetektsfengsla i fire uker sikta for produksjon av cannabis i Vrådal. Det var teknisk og taktisk arbeid, samt tips fra publikum som førte til pågripelsen, sier lensmann i Kviteseid, Bjørn Håvard Olsen. Politiet fant flere hundre cannabisplanter i et industribygg i Vrådal i januar.