NRK Meny
Normal

Vil ikke låne staten penger

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Vinje kommune vil ikke låne staten penger til å fullføre vegstrekningen Grunge kirke til Grungedal på E134.

I formannskapet fikk Vinje Høyre flertall for å si nei til å låne staten penger.

Fylkesordførar Terje Riis Johansen er skuffa.

– Hvis ikke kommunen vil forskudtere dette, blir prosjektet utsatt på ubestemt tid og ender ut i uvissa, sier fylkesordfører Terje Riis-Johansen.

Terje Riis-Johansen

Fylkesordfører Terje Riis-Johansen er skuffa over Vinje kommunes vedtak.

Foto: Petter Melsom / NRK

Fylkestinget har vedtatt å forskudtere 45 millioner kroner til vegprosjektet.

– Vanskelig økonomi

– Vinje er i en økonomisk situasjon at det ikke er penger til slik forskudtering, sier Bjørn Arne Lindskog i Vinje Høyre.

– Vi har store utfordringer med å få budsjettet i balanse, sier Lindskog.

– Og vi ser derfor ingen grunn til å låne staten penger. Kommunen har store utgifter til blant annet samhandlingsreformen og til skoleutbygging.

– Staten har råd

– Jeg forventer at de finner midler til vegstrekningen. Det kan ikke være så vanskelig når staten sitter med 4200 milliarder på bok, sier Lindskog.


Fylkesordfører Terje Riis Johansen sier at vegen i Grungedal burde vært tilgodesett med penger i forslaget til Nasjonal Transportplan.

– Staten burde gjort ferdig prosjektet nå, uten at vi skal låne bort penger, sier Riis Johansen.

 • Dømt for svindel

  En 25 år gammel mann er i Aust-Telemark tingrett dømt ett år og fem måneders ubetinget fengsel og til å betale sine ofre 1 081 441 kroner i erstatning. Mannen ble dømt for svindel, narkotikabruk og mer. Det melder TA. Mannen har anket dommen.

 • Bilbrann i skien

  En bil tok i natt fyr ved avkjøringen til Svanstul ved Valebøvegen i Skien. Brannen startet i motorrommet under kjøring. Ingen personer kom til skade etter bilbrannen.

 • Kjørt til legevakt etter vold

  En mann begynnelsen av 20-årene utøvde i natt vold mot en jevnaldrende kvinne. Kvinnen fikk slått ut en tann og fikk hevelser i ansiktet. Mannen er pågrepet av politiet. Politiet kjørte kvinnen til legevakten.

 • Ingen mistenkte i saken

  Politiet jobber fortsatt med å finne gjerningspersonene bak ransforsøket på urmaker Saastad i Porsgrunn tidligere i dag. Politiet opplyser til NRK at de ikke har pågrepet noen for forholdet, og har heller ingen mistenkte så langt.