NRK Meny
Normal

– Bråthen ville stanse politimannens seksuelle tilnærmelser

NEDRE TELEMARK TINGRETT (NRK): Linn Madelen Bråthen skal ha sagt til en venninne at vennskapet med den tiltalte ekspolitimannen var ødelagt på grunn av seksuelle tilnærmelser. Det forklarte venninnen i retten i dag.

Statsadvokat Kjetil Omholt og forsvarer Arne Lie

Statsadvokat Kjetil Omholt og forsvarer Arne Lie snakker sammen i retten før rettssakens tredje dag.

Foto: Tom Ole Buaas / NRK

– Hun sa at forholdet deres var blitt ekkelt, forklarte barndomsvenninnen av Linn Madelen Bråthen i retten.

Den 34 år gamle barndomsvenninnen fortalte om et nært vennskap med Bråthen. Hun visste godt at Bråthen kjente den tidligere politimannen, som er tiltalt for å ha forlatt henne i hjelpeløs tilstand.

Startet som venner

– Jeg visste at de pratet på PC og at de var venner. Bråthen har aldri fortalt om noe seksuell kontakt, men i det siste fortalte hun at det var blitt ekkelt mellom dem, sa vitnet i retten.

Venninnen sa at Bråthen betrodde seg til henne om dette i fjor, samme sommer som hun døde.

Linn Madelen Bråthen

Linn Madelen Bråthen omkom etter fall fra Breviksbrua 3. august 2013.

Foto: Privat

– Jeg føler at de begynte som venner, men i de siste årene har det blitt verre. Hun sa at det var ekkelt. Hun synes det var ekkelt da han kom med tilnærmelser.

Venninnen sa i retten at hun ikke tror Bråthen tok sitt eget liv.

– Jeg tror ikke hun var i stand til å gjøre noe sånt.

Ga råd til venninnen

En annen venninne fortalte at Bråthen betrodde seg til henne allerede i mars/april, om seksuelle tilnærmelser fra tiltalte. Hun har derimot aldri hørt om, eller trodd, at de har hatt seksuell kontakt.

– Jeg tror nok det har vært en spøkefull tone i begynnelsen, men etter hvert sa Bråthen til meg at det gikk for langt, at det ikke var greit lenger. Hun fortalte til meg at hun skulle konfrontere tiltalte for å få ham til å slutte. Hvis ikke skulle hun fortelle om tilnærmelsene til samboeren sin og kona til tiltalte.

Ifølge venninnen opplevde Bråthen denne situasjonen som vanskelig, fordi samboeren var kamerat med tiltalte.

Venninnen sa i retten at hun hadde gitt råd til Bråthen om å konfrontere tiltalte og avslutte de seksuelle tilnærmelsene.

– Det første jeg tenkte var at hun var blitt drept. At hun hadde konfrontert tiltalte på denne turen, sier venninnen.

Den tidligere politimannen er tiltalt for å ha forlatt Bråthen i hjelpeløs tilstand. Han har selv forklart at han så henne begå selvmord på Breviksbrua.