NRK Meny
Normal

Vill politijakt etter bil som ikke ville stoppe

Politiet i Telemark fikk seg litt av en tur da en grå BMW nektet å stanse i kontroll i Siljan.

Bilen ble forsøkt stanset på Austadvegen i Siljan søndag formiddag, men stakk av fra politiet.

– Det ble litt av en jakt. Politipatruljen var i Siljan på et annet oppdrag, da de ville stoppe denne bilen. De stakk av, og politiet tok opp jakten, sier operasjonsleder i Sør-Øst politidistrikt, Tor Ragnar Steffensen.

Plutselig stoppet bilen med de to personene i, og føreren slapp ut passasjeren. Han ble dermed pågrepet av politiet, men bilen kjørte videre.

– Det ble en tur i hytt og vær mot Kvelde i Vestfold, og ferden endte ute på et jorde, ned mot en elv. Der ble den andre personen pågrepet til slutt, sier Steffensen.

Kjenninger av politiet

Begge de to er kjent av politiet fra tidligere for flere forhold.

– De er også mistenkt for å ha kjørt i ruspåvirket tilstand, sier operasjonslederen.

De blir begge tatt blodprøver av, og avhørt i løpet av dagen.

Det ble noe skade på begge bilene, men ingen personer ble skadd i hendelsen.

 • Nei til eigedomsskatt

  Både Seljord og Vinje seier nei til å innføre eigedomsskatt no. Vinje seier nei mot røystene til SV, medan Miljøpartiet Dei Grøne var det einaste partiet som røysta for å innføre skatten i Seljord.

 • 24 millioner til Vinje-senteret

  Vinje kommunestyre vedtok i dag et budsjett som gjør at byggingen av Vinje-senteret kan starte i 2018. Senteret skal holde til i nedlagte Vinje skule. Kostnadene på ombygging og tilbygg er regnet til vel 24 millioner kroner.

 • Vegvesenet tar sitt ansvar

  – Vi tar vår del av ansvaret, sier Tore Kaurin i Vegvesenet. En fotnote i Vegvesenets rapport om utbygging av Lannavegen i Nome har blitt oversett siden 2015, og det betyr at det nå mangler minst 90 millioner kroner til byggingen.

  Avdelingsleder i Statens vegvesen, Tore Kaurin
  Foto: Hina Aslam / NRK
 • Vestfold-ja til sammenslåing

  Vestfold fylkeskommune har akkurat fattet et enstemmig vedtak om sammenslåing med Telemark. Telemark har tidligere gjort samme vedtak.