NRK Meny
Normal

Vill politijakt etter bil som ikke ville stoppe

Politiet i Telemark fikk seg litt av en tur da en grå BMW nektet å stanse i kontroll i Siljan.

Bilen ble forsøkt stanset på Austadvegen i Siljan søndag formiddag, men stakk av fra politiet.

– Det ble litt av en jakt. Politipatruljen var i Siljan på et annet oppdrag, da de ville stoppe denne bilen. De stakk av, og politiet tok opp jakten, sier operasjonsleder i Sør-Øst politidistrikt, Tor Ragnar Steffensen.

Plutselig stoppet bilen med de to personene i, og føreren slapp ut passasjeren. Han ble dermed pågrepet av politiet, men bilen kjørte videre.

– Det ble en tur i hytt og vær mot Kvelde i Vestfold, og ferden endte ute på et jorde, ned mot en elv. Der ble den andre personen pågrepet til slutt, sier Steffensen.

Kjenninger av politiet

Begge de to er kjent av politiet fra tidligere for flere forhold.

– De er også mistenkt for å ha kjørt i ruspåvirket tilstand, sier operasjonslederen.

De blir begge tatt blodprøver av, og avhørt i løpet av dagen.

Det ble noe skade på begge bilene, men ingen personer ble skadd i hendelsen.

 • Kritisk til å dele celle

  Ingeborg Kivle i Telemark fengsels- og friomsorgsforbund er kritisk til ordninga med fleire fangar på same celle. Det er fengselsstyresmaktene som seier at enkelte må dele celle i ein periode. Kivle meiner at ei ordning svekker tryggleiken.

  Ingeborg Kivle
  Foto: Anna Lognvik / NRK
 • Trafikkulukke i Bø

  Ein person er lettare skadd etter ei utforkøyring på Folkestadvegen i Bø. Fylkesveg 152 er delvis stengd på ulukkesstaden.

 • Mykje snø – liten flaumfare

  Sjølv om det er 20 prosent meir snø enn normalt rundt Tinnsjøen og Møsvatn, er det liten fare for flaum til våren. Det seier direktør i Øst-Telemarkens Brukseierforening, Nikolai Østhus. Flaumfaren aukar dersom det kjem mykje nedbør når snøen smeltar.

 • Fem vil ha rådmann-jobb

  Sæhænd Bazmi-Rasekh (28), Arve Semb Christophersen (57) og Ragnar Sundklakk (56) er tre av søkerne til stillingen som prosjektleder i den nye fylkeskommunen, senere fylkesrådmann i Vestfold og Telemark fylkeskommune. To navn er unntatt offentlighet, melder fylkeskommunen på nettsidene sine.