NRK Meny
Normal

Vildanden flyr for Posten

Posten flyr nå sine pakker og brev fra Geiteryggen i Skien. Flygningene foregår om natten slik at flyene kan gå i rute på dagtid.

Grunnen til at Vildanden i hele mars har fløyet pakker og brev for Posten er at SAS Braathen ikke har klart å holde avtalen med Posten på grunn av de sykmeldte flygerne.

Håper på fast avtale

I løpet av våren legger Posten ut all flytransport på anbud og styreleder Tore Sundvor er optimistisk med tanke på en fast avtale for Vildanden og samarbeidspartneren Danish Air Transport.

- Dette betyr jo at kostnadene blir lavere per fløyet time fordi flyet kan utnyttes mye bedre. På sikt kan dette føre til lavere billettpriser, sier han.

Ønsker videre drift på Geiteryggen

Også det interkommunale selskapet Grenland Grenland er positiv til en eventuell avtale med Posten. Økt virksomhet vil sikre videre drift på Geiteryggen, sier reiselivssjef Christer Sørensen.

- Det er svært viktig for regionen vår at det er virksomhet ved flyplassen, sier han. 

  • Hund påkjørt i Skien

    Politiet har mottatt melding om en hund som skal ha blitt påkjørt på Håvundvegen. Hunden løp videre, men skal være skadet. Politipatrulje leter nå etter hunden som skal være hvit og brunflekket med kort pels.

  • Vogntog berga på Grønliheia

    Vogntoget, som i dag har stått fast på E134 på Grønliheia, har kome seg laus. Vegen er no open i begge køyrebanar, melder Statens vegvesen.

  • Slår sammen skattekontor

    Kommunestyret i Drangedal har vedtatt å etablere en felles skatteoppkreverfunksjon for Drangedal og Kragerø. Politikerne ønsker at det skal være en kontordag i Drangedal i uka. Etableringen skjer så fort det lar seg gjøre.