NRK Meny
Normal

Vildanden flyr for Posten

Posten flyr nå sine pakker og brev fra Geiteryggen i Skien. Flygningene foregår om natten slik at flyene kan gå i rute på dagtid.

Grunnen til at Vildanden i hele mars har fløyet pakker og brev for Posten er at SAS Braathen ikke har klart å holde avtalen med Posten på grunn av de sykmeldte flygerne.

Håper på fast avtale

I løpet av våren legger Posten ut all flytransport på anbud og styreleder Tore Sundvor er optimistisk med tanke på en fast avtale for Vildanden og samarbeidspartneren Danish Air Transport.

- Dette betyr jo at kostnadene blir lavere per fløyet time fordi flyet kan utnyttes mye bedre. På sikt kan dette føre til lavere billettpriser, sier han.

Ønsker videre drift på Geiteryggen

Også det interkommunale selskapet Grenland Grenland er positiv til en eventuell avtale med Posten. Økt virksomhet vil sikre videre drift på Geiteryggen, sier reiselivssjef Christer Sørensen.

- Det er svært viktig for regionen vår at det er virksomhet ved flyplassen, sier han. 

 • Trafikkulykke i Drangedal

  Drangedal og Kragerø Brannvesen er på veg til ei trafikkulykke ved Hønnesmyra i Drangedal.

 • Trafikkulykke ved Vinjesvingen

  En bil har tippet rundt og ligger på taket på E134 mellom Mjonøy og Edland. To personer var i bilen, de har kommet seg ut. Det er ikke klart om de er skadd.

 • Roleg vêr dei neste dagane

  Laster Twitter-innhold
 • Vassproblem i Tinn

  Tinn kommune har problem med vasstilførselen i Skinnarbuområdet. Om lag 30 hytteabonnentar er utan vatn. Kommunen har fleire folk i arbeid for å løyse problemet så raskt som mogleg.