NRK Meny
Normal

Vildanden flyr for Posten

Posten flyr nå sine pakker og brev fra Geiteryggen i Skien. Flygningene foregår om natten slik at flyene kan gå i rute på dagtid.

Grunnen til at Vildanden i hele mars har fløyet pakker og brev for Posten er at SAS Braathen ikke har klart å holde avtalen med Posten på grunn av de sykmeldte flygerne.

Håper på fast avtale

I løpet av våren legger Posten ut all flytransport på anbud og styreleder Tore Sundvor er optimistisk med tanke på en fast avtale for Vildanden og samarbeidspartneren Danish Air Transport.

- Dette betyr jo at kostnadene blir lavere per fløyet time fordi flyet kan utnyttes mye bedre. På sikt kan dette føre til lavere billettpriser, sier han.

Ønsker videre drift på Geiteryggen

Også det interkommunale selskapet Grenland Grenland er positiv til en eventuell avtale med Posten. Økt virksomhet vil sikre videre drift på Geiteryggen, sier reiselivssjef Christer Sørensen.

- Det er svært viktig for regionen vår at det er virksomhet ved flyplassen, sier han. 

 • Avhøres i formiddag

  Mannen som ble pågrepet av politiet med en hagle i går kveld blir avhørt av politiet i dag. Mannen i 30 åra var uønsket i boligen der han befant seg og de som var i huset ringte politiet. Da politiet kom frem til Heistad var mannen bevæpnet.

 • Løse hester på veien

  Politiet ber folk kjøre forsiktig etter at det er observert 10 løse hester på riksvei 36 ved Helgen. Politiet fikk melding om hestene like før halv ni og forsøker å finne eieren.

 • Til sykehus etter ulykke

  En ung mann fra Vinje er kjørt til sykehus etter en trafikkulykke på E134 mellom Morgedal og Mostøyl. Mannen fortalte politiet at det kom et dyr ut i veien og at han måtte kjøre unna. Politiet tviler på mannens forklaring og har tatt førerkortet.

 • Pågrepet under væpnet aksjon

  En 30 år gammel mann er pågrepet av politiet under en væpnet aksjon. Mannen var i besittelse av en hagle. Hendelen skjedde på Heistad i Porsgrunn.