NRK Meny
Normal

Vil videoovervåke skole

Rektor ved skolen har sett seg lei på hærverk. Nå ønsker hun videokameraer rundt om på skolen for å få slutt på dette.

Kjørbekkhøgda skole

Kjørbekkhøgda skole i Skien er lei av pøblene som ødlegger skolens område.

Foto: Tomas Bakken / NRK

Kjørbekkhøgda skole i Skien er ofte plaga av ruteknusing, tagging og annet hærverk. siste tilfelle var helga etter pinse, da fire ruter ble knust og nettet på et fotballmål ble kuttet opp. Nå har rektor Hanne Simonsen fått nok.

Vil ta pøblene

- For oss er dette er stort problem. Vi bytter ruter veldig ofte. Etter 74 knuste ruter i fjor så stoppet vi å telle, forteller en oppgitt Simonsen.

Tidligere tiltak for å få bukt med hærverket har ikke hjulpet, så nå har hun søkt kommunen om midler til videoovervåkning av skolen. Hun håper at dette vil ta pøblene.

- Vi vet at dette har redusert hærverket på andre skoler. Vi tenker at det må være bedre å forebygge enn å reparere skadene når de kommer i et så stort omfang, sier hun.

God dialog

 Flere og flere skoler benytter seg av denne typen overvåkning, og de aller fleste opplever mindre hærverk. Simonsen mener kommunen er positiv til videoovervåkning, men som alt annet er det et spørsmål om prioritering.

- Hvis vi skal gå til en slik stor investering så er det klart at det vil gå ut over noe annet, sier Simonsen.

Kommunen har besvart skolens henvendelse og har vært på befaring på skolen. Ingeniørvesenet har bedt sin vaktmestertjeneste om å innhente anbud fra ulike firmaer for å se hva dette kommer til å koste.

 • Se fredagens sending fra Østafjells

  Siste nytt fra NRK Østafjells fredag 19. januar 2018, klokken 18.55.
 • Ett skritt nærmere datasenter

  Rådmann Ole Magnus Stensrud i Skien har godkjent arbeidet med reguleringsplan for et nytt datasenter nord for Skien. Nå sendes det videre til Teknisk Hovedutvalg, som vil behandle det i sitt første møte 30. januar.

 • To personar til helsesjekk

  To personar er sendt til helsesjekk etter ein kollisjon i Gransherad i ettermiddag. Det var ein buss og ein personbil som kolliderte på fylkesveg 37. Ifylgje politiet skjedde kollisjonen då personbilen braut vikeplikta.

 • OBS-varsel om nytt snøkaos lørdag

  Meteorologen kommer med OBS-varsel og melder om mer snø i Telemark i morgen, lørdag. Det kan by på utfordringer for trafikantene. Skagerak Energi har ekstra mannskaper i beredskap dersom snøen skulle føre til problemer for strømnettet.

  Laster Twitter-innhold