Vil avslutte samarbeidet

– Skiskytteranlegget på Gautefall er for dårlig markedesført og drevet. Det mener styret i Gautefall Biathlon som nå vil bryte driftsavtale med danskene.

Skiskytteranlegg Gautefall

Gautefall skiskytteranlegg drives for dårlig, mener styreleder i Gautefall Biathlon Magnus Straume

Foto: Ken Willy Wilhelmsen / NRK

Magnus Straume

Styreleder i Gautefall Biathlon, Magnus Straume, vil ut av avtalene med Destinasjon Gautefall.

Styret i det kommunale selskapet Gautefall Biathlon vil avslutte samarbeidet med Destinasjon Gautefall. Grunnen er misnøye med hvordan skiskytteranlegget er drevet og markedsført.

– Vi klarer ikke å framstå attraktivt, og det er ingen som drifter anlegget daglig. Derfor er det ingen som vet hvordan anlegget er. Dermed blir folk usikre på om de tørr oppsøket anlegget. Kan vi dra dit å trene? Er det oppkjørte løyper? Er skivene i orden? Er standplass i orden? Nå har vi ingen avtaler som fungerer i forbindelse med driften av anlegget, sier styreleder i Gautefall Biathlon Magnus Straume.

Det vil nå bli et spørsmål om kompensasjon for å løse opp avtalen om Gautefall Biathlon, for man er kun halvveis i den 10-årige driftsavtalen med Desitnasjon Gautefall.

skiskytteranlegg gautefall

Langt i fra klart for skiskyting på Gautefall.

Foto: Ken Willy Wilhelmsen / NRK

– Dansker kan ikke ski

Leder av skigruppa i Drangedal Idrettslag, Knut Ivar Melås, sier at det har vært jevnlig aktivitet på skiskytinganlegget, men han er ikke imponert over danskenes innsats.

Knut Ivar Melås Drangedalskiskyting

Leder i Drangedal Idretslag, Knut Ivar Melås, mener avtalen med danskene ikke fungerer.

Foto: Ken Willy Wilhelmsen / NRK

– Den avtalen som har vært med Destinasjon Gautefalll har ikke fungert i det hele tatt. Dansker har ikke peil på ski og biathlon. Når de vil koste vekk snøen for å gå å rulleski lengst mulig, har de dårlig greie på det, sier Melås

Østlandsmesterskapet må gå knirkefritt

I januar arrangers det Østlandsmesterskap i skiskyting på Gautefall.
Melås sier det blir en eksamen som avgjør mye av fremtiden for skiskytteranlegget.

– Det betyr nesten vinn eller forsvinn for skiskysting på Gautefall. Får vi det arrangementet til å gå knirkefritt vil løperene komme tilbake.

De danske eierne av Destinasjon Gautefall har svart at de også vil ut av avtalen
Nrk har vært i kontakt med Karl Ehlern som er en av de danske eierne av Destinasjon Gautefall. Ehlern ønsker ikke å kommentere saken.