NRK Meny
Normal

Politikerne er klare for sammenslåing

Mange politikere i Telemark er klare for å slå sammen kommunen sin med andre. En ny undersøkelse viser at det kan bli enklere enn antatt å redusere antallet kommuner i fylket.

Odd Arvid Vogsland

Odd Arvid Vogsland har sittet i kommunestyret i Sauherad i 40 år. Nå synes han det er på tide å slå sammen kommunen, for å kunne ha råd til å gi innbyggerne bedre tjenester.

Foto: Lorentz Berg / NRK

En undersøkelse som NRK har gjort blant kommunestyrerepresentantene, viser at to tredjedeler av de som svarte, godt kunne tenke seg at sin kommune ble sammenslått.

Det er politikerne i Midt-Telemark og Skien som er mest positive til sammenslåing, mens politikerne Vest-fylket er mest negative.

Omkring 140 politikere har svart på undersøkelsen. Det er ca en tredjedel av kommunepolitikerne i Telemark

– Ingen vei utenom

Odd Arvid Vogsland har sittet i kommunestyret i Sauherad i 40 år. Han mener det er på tide at mange av de små kommunene i fylket slår seg sammen, slik at de blir i stand til å gi et bedre tilbud til innbyggerne.

– Det er ingen vei utenom å få en sammenslåing av kommunene. Jeg ser ingen annen løsning, sier Vogsland.

Han henviser til at mange kommuner i Midt-Telemark allerede er på Robek-lista eller har vært der. Han mener at dersom ikke kommunene slår seg sammen, vil det ikke være mulig å ha økonomi til å gi innbyggerne tjenestene de forventer.

  • Rettssak om ny jernbane

    Allerede før den nye togtraseen mellom Larvik og Porsgrunn åpner, krangler en utbygger med Bane NOR om oppgjøret. Skanska har gjort grunnarbeider på deler av traseen fra for 1,8 milliarder kroner. Skanska krever nå 160 millioner kroner mer.

  • Brukerne vil hjelpe BK

    Brukerne vil redde Borgestadklinikkens avdeling Bragernes i Drammen, skriver Drammens Tidende. To brukere av senteret jobber nå for å samle stortingspolitikere og ressurspersoner til et møte i håp om at driften kan fortsette.

  • Rykker ut til bensinsøl

    Skien Brannvesen reiser på brannhindrende tiltak i forbindelse med bensinsøl på Telemarksvegen i Skien. Det melder 110 Telemark på Twitter.