NRK Meny

Vil slå av fiskesperra

Kviteseid Jeger og Fiskerforening mener Fylkesmannen åpner for en økologisk katastrofe ved å slå av den elektriske fiskesperra i Lunde. I et brev til Miljødirektoratet går fylkesmannen inn for å avvikle fiskesperra før turistsesongen. Leder John Straume i Kviteseid JFF mener det vil være i strid med naturmangfoldsloven å slippe gjedda opp.

Fiskesperre i Telemarkskanalen
Foto: Roald Marker / NRK
 • Tyveri på byggeplass

  Det er stjålet forskjellige byggevarer som parkett, dører og toaletter fra en byggeplass ved Felehovet på Gautefallheia i løpet av siste døgn. Politiet ønsker tips.

 • Fraktet med luftambulanse

  Ett barn er fløyet til sykehus etter trafikkulykken i Tuddal. En annen person er kjørt til legevakt med ambulanse. Det var fire personer i bilen og årsaken til ulykken er glatt føre, opplyser politiet.

 • Bil av veien i Tuddal

  Alle nødetater er på vei til Tuddalsvegen etter at en bil med fire personer har kjørt av veien, melder politiet på Twitter.

 • Sverige vil ha vinter-OL

  Sveriges Olympiske Komité stadfestar at dei jobbar med ein søknad om vinter-OL i 2026. I oktober vart det kjent at også Telemark vil bli med i kampen om eit OL. Men innan idretten og politikken meiner fleire at vi bør heie på Sverige denne gongen.

  Telemark 2026
  Foto: Roald Marker / NRK